Natació

La Volta Nedant a l’Estany, per a Roch i Rodríguez

Natació. La setena edició de la prova va registrar el seu rècord de participació

Pol Roch va inscriure el seu nom en el palmarès de la Volta Nedant a l’Estany, la setena edició de la qual es va dur a terme amb el rècord de participants inscrits (140) i que van completar 129 nedadors. La prova, de 6.000 metres, es va fer com cada any el segon dissabte d’agost.

Roch és el setè vencedor de la Volta en set edicions. El sitgetà, que ja havia guanyat aquest estiu la Travessia d’Amposta, va imposar-se amb un temps d’1h12:51, millor que el registre del vencedor del 2017 però que no va rebaixar el rècord de Pol Gil el 2015 (1h09:09). Joel Planella (Banyoles), Roger Rabassa (VO2) i Marc Calzada (Sant Andreu) havien guanyat la Volta Nedant a l’Estany abans que el nedador internacional de Vallirana, que aquest cap de setmana va participar en les proves de 10 i 25 quilòmetres del campionat d’Europa al llac escocès de Lomond. Oriol Moreno (Vic-Etb) i Jordi Bosch (Terrassa) el van succeir al palmarès. Ricard Pujol, que aquest estiu també havia guanyat les travessies de l’Escala i de Lloret i germà de Guillem Pujol, també a Glasgow, va ser segon amb 1h13:05. El màster Isidre Bancells va completar el podi masculí.

En la categoria femenina, la igualadina Laura Rodríguez va revalidar el triomf del 2017 i es va convertir, després d’Aida Bertran (Mediterrani), en la segona dona que repeteix victòria en la prova –la campiona estatal ho va fer el 2015 i 16. Rodríguez, que l’any abans havia acreditat 1h15:51, va fer 1h18:02. Ainhoa Benavente, tercera el 2017 darrere la grupista Txell Font, va ser segona amb 1h20:25. Darrere la nedadora de Cambrils, la tercera en la categoria femenina va ser Anna Newman, amb 1h20:50.

La propera cita a Banyoles serà la 75a Travessia, que vol batre el rècord d’inscripcions i arribar als 2.500 nedadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)