Tennis

Nadal evita els ossos durs

Tennis. El mallorquí, últim campió de l’obert dels Estats Units, debuta avui contra Ferrer, i no es trobaria amb Federer i Djokovic fins a la final

Rafa Nadal (1) i Roger Federer (2), un a cada costat del quadre, seran els dos primers caps de sèrie de l’obert dels Estats Units i no es trobarien fins a una hipotètica final. Els dos jugadors, en cas d’arribar-hi, reeditarien un duel d’alta volada del tennis mundial, per bé que en el torneig americà, l’últim Grand Slam de la temporada, encara no s’han enfrontat mai entre ells. Nadal no només defensarà la corona que es va penjar l’any passat a Flushing Meadows –la tercera del seu palmarès en aquest torneig–, sinó també el número u del rànquing de l’ATP. El mallorquí necessitaria arribar fins a les semifinals per conservar-lo, sobretot després que Federer va retallar distàncies arribant a la final de Cincinnati.

Una bona notícia per al de Manacor és que també evita Novak Djokovic en la seva part del quadre. El serbi, cap de sèrie número sis, ha millorat notablement el seu rendiment els últims mesos, amb victòria a Wimbledon i Cincinnati, i ha acabat enquadrat en la part del quadre que també ocupa Federer, amb qui coincidiria en els quarts de final. El primer rival de Nadal serà el valencià David Ferrer. A vuitens de final podria quedar aparellat amb el primer cap de sèrie important, el britànic Kyle Edmund (16), i en els quarts el seu adversari podria ser l’austríac Dominic Thiem (9) o el sud-africà Kevin Anderson (5), el seu rival en la final de l’any passat. L’argentí Juan Martín del Potro (3) i el búlgar Grigor Dimitrov (8) serien els rivals més perillosos que es podria trobar a semifinals.

Per la seva part, Federer debutarà contra el japonès Yoshihito Nishioka. A semifinals podria coincidir amb l’alemany Alexander Zverev (4) o el croat Marin Cilic (7). L’obert americà serà el primer Grand Slam que disputarà l’exnúmero u del món Andy Murray després d’una llarga baixa a causa d’una operació al maluc. L’escocès, que va disputar el seu últim Grand Slam a Wimbledon el 2017, debutarà contra l’australià James Duckworth.

Tres jugadors catalans disputaran el torneig. Albert Ramos és l’únic que ha entrat en el quadre principal per rànquing. El de Mataró debutarà contra el rus Karen Khatxanov (27) i, si guanya, podria trobar-se Nadal en la segona eliminatòria. Marcel Granollers i Tommy Robredo també disputaran l’obert dels Estats Units després de superar la fase prèvia. Granollers jugarà la primera eliminatòria contra el portuguès João Sousa i Robredo, contra el grec Stefanos Tsitsipas (15).

Pista Arthur Ashe
1r torn Wawrinka-Dimitrov (8)
2n Kuznetsova-V. Williams (16)
3r S. Williams (17)-Linette
4t Nadal (1)-Ferrer
Pista Louis Armstrong
1r torn Halep (1)-Kanepi
2n Murray-Duckworth
3r Stephens (3)-Rodina
4t Azarenka-Kuzmova
5è Del Potro (3)-Young
Pista 6
1r torn Ramos-Khatxanov (27)
Pista 11
4t torn Robredo-Tsitsipas (15)
Pista 17
2n torn Muguruza (12)-Zhang
5è Harrison-Anderson (5)

Stephens defensa el títol

Sloane Stephens defensarà el títol en el quadre femení com a tercera cap de sèrie del torneig. L’americana, finalista aquest any a Roland Garros, debutarà avui contra la russa Evgeniya Rodina i podria trobar-se en la seva part del quadre amb les germanes Serena (17) i Venus Williams (16), que també faran la seva estrena avui contra la polonesa Magda Linette i la russa Svetlana Kuznetsova, respectivament. Una altra possible rival per a Stephens a quarts de final és la catalana Garbiñe Muguruza (12), que avui jugarà contra la xinesa Shuai Zhang. Altres favorites al títol seran l’alemanya Angelique Kerber (4), campiona el 2016, i la romanesa Simona Halep (1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)