Tennis

Halep ensopega amb Kanepi

Tennis. La número u del món cau en la primera eliminatòria de l’obert dels Estats Units contra l’estoniana. Muguruza no té problemes contra Zhang i Ramos perd contra Khatxanov

La sorpresa en la primera jornada de l’obert dels Estats Units no va tardar a arribar. En el primer torn a la pista Louis Armstrong, l’estoniana Kaia Kanepi vencia la romanesa Simona Halep, número u del món, amb molta més facilitat de l’esperada (6-2 i 6-4). Un fet inaudit en aquest torneig, perquè mai abans la líder del rànquing de la WTA havia perdut en l’últim Grand Slam de la temporada i només cinc vegades havia passat en els tres restants. Un trist honor per a Halep, que confirma la dificultat que té per progressar en els quatre grans tornejos del calendari.

Amb 26 cops guanyadors i 5 trencaments de servei, Kanepi en va fer prou amb 76 minuts per batre Halep per primer cop en la seva carrera. L’estoniana va guanyar cinc dels sis primers jocs del partit i va deixar ben encarrilat el primer set, que no se li va escapar. En el segon es va avançar 3-0, però Halep va reaccionar i va poder igualar a quatre jocs. L’estoniana no es va arronsar i va aconseguir un nou trencament en el joc següent (5-4). Només li va caldrà salvar el seu servei per endur-se la victòria, la segona de la seva carrera contra una número u mundial.

Halep ja es va acomiadar l’any passat de l’obert americà en la primera eliminatòria –va perdre contra Maria Xaràpova– i en nou participacions ha aconseguit uns quarts de final (2016) com a millor resultat. Un balanç magre que té correlació en la resta de Grands Slams. La romanesa, de 26 anys i professional des del 2006, ha aconseguit una sola victòria en un torneig d’aquesta categoria –aquest any a Roland Garros– i només ha arribat a tres finals més: dos cops en l’obert francès (2014 i 17) i un en l’obert dels Estats Units (2018). Les seves pobres participacions els Grands Slams, però, no van evitar que l’octubre del 2017 prengués a Garbiñe Muguruza el primer lloc del rànquing de la WTA, posició que ha ocupat fins ara a excepció d’unes poques setmanes el febrer passat, en què la danesa Caroline Wozniacki es va posar com a número u.

No hi va haver sorpresa en el partit de Garbiñe Muguruza, que va derrotar la xinesa Shuai Zhang (6-3 i 6-0) i es va classificar per a la segona eliminatòria. El partit va ser igualat fins al 3-3, però a partir de llavors Muguruza va encadenar nou jocs seguits i es va endur el triomf amb comoditat, per bé que després del partit es va queixar de la humitat que hi ha a Flushing Meadows: “Estic gotejant de tanta humitat. fa la impressió que t’has de fondre. Terrible.”

En homes, Albert Ramos va caure contra contra el rus Karen Khatxanov (6-3, 6-2 i 6-3). L’escocès Andy Murray, en el seu primer Grand Slam en més d’un any, va derrotar l’australià James Duckworth (6-7, 6-3, 7-5 i 6-3). La matinada passada s’havia de disputar el partit entre l’olotí Tommy Robredo i el grec Stefanos Tsitsipas (15) i entre el mallorquí Rafa Nadal (1) i el valencià David Ferrer.

Homes. 1a eliminatòria
Sock (18)-Andreozzi 6-0, 7-6, 6-2
Raonic (25)-Berlocq 7-6, 6-4, 1-6, 6-3
Khatxanov (27)-Ramos 6-3, 6-2, 6-3
Pella-Ruud 6-4, 6-4, 6-1
Simon-Harris 6-2, 6-2, 6-3
Wawrinka-Dimitrov (8) 6-3, 6-2, 7-5
Isner (11)-Klahn 7-6, 6-3, 6-4
Lorenzi-Edmund (16) 4-6, 6-4, 7-5, 6-1
Murray-Duckworth 6-7, 6-3, 7-5, 6-3
Dones. 1a eliminatòria
Kanepi-Halep (1) 6-2, 6-4
Svitolina (7)-Vickery 6-3, 1-6, 6-1
Mertens (15)-Nara 6-2, 6-7, 7-5
Begu-Brady 6-3, 6-3
Wang-Rybarikova (31) 6-2, 6-2
Lapko-Bondarenko 6-3, 6-3
Teichmann-Jakupovic 6-3, 6-0
King-Vikhlyantseva 7-6, 6-3
Muguruza (12)-Zhang 6-3, 6-0

Rècord de jugadors del RCTB

Rafa Nadal encapçala una representació de disset jugadors del Reial Club de Tennis Barcelona en l’obert dels Estats Units, xifra rècord per a aquest club. Dotze han entrat en el quadre individual masculí i vuit, en el de dobles masculí (alguns repeteixen). En dones, una jugadora participa en el quadre individual i dues, en el de dobles. A Nadal l’acompanyen Albert Ramos, Karen Khatxanov, Roberto Bautista, Andrey Rublev, Feli López, Roberto Carballés, Jaume Munar, Pablo Carreño, Fabio Fognini, Marcel Granollers, Tommy Robredo, Marc López, David Marrero, María José Martínez, Arantxa Parra i Jil Teichmann.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)