Atletisme

“Va ser un cop molt dur”

Atletisme. Jonathan Romeo (Lloret la Selva) analitza la temporada, que ha estat marcada per la seva absència en l’europeu l’any després de córrer en el mundial

Jonathan Romeo (Lloret de Mar, 1994) va tancar la temporada d’estiu amb un quart lloc en la cursa dels 3.000 obstacles del campionat iberoamericà, amb 8:55.24. L’atleta del Lloret la Selva va acabar lluny del podi perquè el peruà Herley Labra va ser tercer amb 8:41.29. El títol va ser per al brasiler Altobeli da Silva, amb 8:35.57. “La idea era fer podi. Hi anava amb la millor marca i, malgrat que sabíem que no estava en el meu màxim nivell, pensàvem que podria estar entre els tres primers”, assenyalava Romeo, que un any després de córrer en el campionat del món no es va poder classificar per a l’europeu d’aquest estiu. “Són coses que passen. T’ho jugues tot en un campionat, allà a Getafe, i pot passar; que en quedis fora. I sí, per a mi va ser un cop molt dur perquè no estava previst”, reconeixia amb referència a una temporada d’estiu que ja va preparar gairebé en solitari: “Ha estat estranya. M’entrenava tot sol per les lesions de l’Àngel Mullera. No ens hem pogut entrenar junts, que l’any passat ens va fer millorar molt a tots dos. I aquest any algun entrenament sortia bé i potser un altre no. Mentalment potser no estava del tot bé i en el campionat d’Espanya ja no va anar bé.” “Fins a la darrera volta anava molt bé, però al final les cames no van respondre i no sé si va ser un fracàs o una decepció. Però sí que va ser un cop molt dur perquè no m’ho esperava, que passés”, sintetitzava amb referència al seu cinquè lloc en la cursa en què els tres primers es classificaven per al campionat d’Europa.

Vida nova

“M’ho va comentar per telèfon i encara n’hem d’acabar de parlar. Però és una decisió seva i potser fins i tot li anirà millor canviar una mica d’aires”, diu Jonathan Romeo sobre la decisió d’Àngel Mullera, que, després de tancar la temporada d’estiu abans d’hora a causa de les lesions i sense ni tan sols haver competit en els obstacles, passa a entrenar-se amb Josep Carballude, tot i que no es desvincularà d’Isidro Giménez, l’entrenador del Lloret. “No estaré sol, en Buba [Sabaly] es torna a entrenar i crec que tots dos podrem arribar a un gran nivell. Ell és jove i jo encara també, així que crec que tots dos podrem fer una gran temporada de cros, que és el que ve ara. N’hem parlat, ens tenim tots dos i crec que si treballem bé podem arribar a estar en les primeres posicions del campionat de Catalunya de cros, i en el d’Espanya també”, reflexionava el lloretenc. “Ara el que toca és treballar i fer-ho encara més fort. Abans érem un grup de més gent i ara s’ha reduït, però si l’Àngel ha pres aquesta decisió és perquè creu que li anirà bé i li desitjo tota la sort del món”, hi afegia.

Pel que fa a la temporada que ve, l’hivern serà la prioritat: “De moment el que hem pensat amb l’Isidro, i que encara ho hem d’acabar de mirar en el calendari, és començar el cros amb força. Fer un parell de setmanes suaus de pretemporada aquest any, en lloc de fer un mes com en les anteriors, i competir en el cros per fer una temporada millor que totes les que he fet anteriorment. Vull preparar el cros al cent per cent. Cada any ho fèiem però no a fons. I aquest any, com que en l’anterior sense preparar-lo del tot vaig quedar desè del campionat d’Espanya, que és una gran posició, intentaré preparar-lo bé per estar més endavant”, explica el campió de Catalunya el 2017, que afronta el 2019 amb ganes: “El cros sempre m’ha anat bé i entrenant-me amb en Buba i fent les coses bé podem estar allà al davant.”

SENSE MULLERA

“No ens hem pogut entrenar junts, que l’any passat ens va fer millorar molt a tots dos”

La temporada de cros, la prioritat

La designació de Qatar com a seu del campionat del món d’aquest 2019 fa que la següent temporada d’estiu s’allargui en el calendari i que, en lloc d’acabar ara com és habitual, acabi entrada la tardor. “Els obstacles acabaran a l’octubre i el campionat d’Espanya serà en aquestes dates. Primer pensem en el cros, que serà fins al març, i després descansarem”, diu Romeo, que prioritza el cros a la pista: “Els obstacles els prepararem diferent perquè la temporada serà més llarga i s’haurà d’anar amb cap, que no passin coses com les d’aquest any o que no arribem cremats al campionat d’Espanya. Però això encara queda lluny i només pensem en el cros, ara mateix, que és el que toca ara.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)