Ciclisme

El Movistar, contra els seus propis fantasmes

Ciclisme. La igualtat entre Valverde i Quintana complica la tria d’un líder en l’equip i beneficia els rivals directes com Simon Yates i Miguel Ángel López, que tenen les idees més clares

Nairo Quintana i Alejandro Valverde (Movistar) van ser segon i tercer en el Tour de França del 2015 i el colombià, de fet, va quedar molt a prop del seu gran rival, Chris Froome (Sky), que va guanyar a París amb la seva diferència més curta: un minut i 12 segons. El Movistar també va guanyar per equips i Quintana va ser el millor jove i es podia afirmar que l’equip espanyol havia protagonitzar una actuació remarcable. Però tres anys després, en la Vuelta, l’equip d’Eusebio Unzue encara no ha resolt la seva equació més complexa, la convivència en una gran volta entre dos ciclistes que són com la nit i el dia, i corre el perill d’ocupar un altre cop el segon i el tercer esglaó del podi.

Diumenge, en la pujada a Lagos de Covadonga i dissabte, a Les Praeres, va quedar en evidència com els seus rivals, sobretot Simon Yates (Mitchelton) i Superman López (Astana), tenen les idees molt més clares. La contrarellotge d’avui entre Santillana i Torrelavega (32 km) aclarirà més el panorama o pot complicar encara més la vida a l’equip. Ls cares visibles del Movistar van defensar la seva estratègia en la jornada de descans. “Als Lagos Quintana i Valverde es van defensar l’un a l’altre. Per nosaltres no es tracta de saber quin és el líder; tenim dues possibilitats i aviat se sabrà quin dels dos està més fort. Hi ha quatre exàmens finals: la contrarellotge, el Monte Oiz i els dos d’Andorra. A la contrarellotge Valverde és el més fort però tampoc és Indurain”, assenyala el mànager de l’equip, Eusebio Unzue.

Quintana –tercer, a 33 segons de Simon Yates– considera que la igualtat entre el líder, el seu compatriota López i ell mateix està marcant la prova. “Això ho va aprofitar Pinot per atacar diumenge.”

Valverde –2n a 26 segons de Yates–també treu importància a la dualitat que manté amb el seu company: “No cal fer-ne cap drama, ens entenem perfectament i tenim una cursa perfecta. Seria millor si fóssim líders, però tenim possibilitats de guanyar aquesta Vuelta.” “En la contrarellotge és quan més diferències hi pot haver i crec que és un recorregut que em pot anar bé.”

Un precedent

En la contrarellotge del Giro, de perfil similar (34,2 km), Simon Yates va treure 1:10 a Miguel Ángel López i 1:22 a Pinot, dos dels escaladors que estan situats en el Top 10 en la Vuelta. Ni Quintana ni Valverde hi eren. “Confio en les meves possibilitats, tot i que les diferències són molt curtes. En la pujada als Lagos vaig tenir bones sensacions”, assegura Yates.

LA XIFRA

7
segons
separen Valverde i Quintana, segon i tercer, en la classificació general de la Vuelta.

PROTAGONISTES

D’altres s’aprofiten de la igualtat entre Yates, López i jo mateix en les etapes de muntanya
Nairo Quintana
CICLISTA DEL MOVISTAR
General
1r. S. Yates (Mitchelton) 64h13:33
2n. A. Valverde (Movistar) a 0:26
3r. N. Quintana (Movistar) a 0:33
4t. M. A. López (Astana) a 0:43
5è. S. Kruijswijk (LottoNL) a 1:29
6è. E. Mas (Q. Step) a 1:55
7è. T. Pinot (Groupama) a 2:10 8
è. R. Uran (EF Drapac) a 2:27
9è. I. Izagirre (Bahrain) a 3:03
10è. E. Buchmann (Bora) a 3:15
17è. D. de la Cruz (Sky) a 11:50
66è. E. Prades (Euskadi) a 1h30:46
138è. J. Simon (Burgos) a 3h20:33
Regularitat
1r. A. Valverde (Movistar) 115 punts
2n. P. Sagan (Bora) 83
3r. M.A. López (Astana) 71
Muntanya
1r. L.A. Maté (Cofidis) 64 punts
2n. T. de Gendt (Lotto) 57
3r. B. King (Dimension Data) 56
Equips
1r. Bahrain - Merida 192h48:14
No cal fer un drama de la nostra situació, seria millor si fóssim líders, però estem ben situats
Alejandro Valverde
CICLISTA DEL MOVISTAR
No es tracta de saber quin és el líder, en tenim dos i aviat se sabrà quin és el més fort
Eusebio Unzue
MÀNAGER DEL MOVISTAR
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)