Handbol

ARON PÁLMARSSON

CENTRAL DEL FC BARCELONA LASSA

“M’identifico amb aquest estil de joc més ràpid”

“L’handbol actual tendeix cap aquí i nosaltres tenim la plantilla i els jugadors per jugar d’aquesta manera”

“Treballo per oferir la meva millor versió i el Barça sempre ha de lluitar per ser en la final a quatre de la Champions”

Les noves incorporacions s’estan adaptant molt bé i formem un bloc molt sòlid. Tot i ser a principi de temporada, ara mateix estem molt bé

El central islandès Aron Pálmarsson (Hafnarfjörður, 1990) va arribar no fa ni un any a la disciplina del FC Barcelona. La recaiguda de la lesió de Lasse Andersson van precipitar un any la seva incorporació en unes circumstàncies excepcionals, previ pagament d’un milió d’euros de clàusula de rescissió al Veszprém. Havent fet la pretemporada en solitari i amb alguns problemes físics, no va debutar fins al novembre, va estar tot el curs a contracorrent i només va poder oferir tastets de la seva enorme qualitat. Aquest curs, plenament integrat en l’equip des del primer dia, Pálmarsson tindrà l’oportunitat de desplegar tot el seu ventall de recursos ofensius en un equip que jugarà a molta més velocitat i que s’ha reforçat a consciència per tornar a ser en la final a quatre de Colònia. La primera cita de la lliga de campions és avui a la pista del Rhein-Neckar (19 h per Esport 3).

Com li ha anat la pretemporada aquest estiu?
Tots vam arribar bé del període de vacances i s’ha fet una bona feina per començar la temporada. A títol personal, òbviament ha estat molt diferent de la temporada passada, quan em vaig haver d’entrenar sol a Islàndia.
La temporada passada, amb l’eliminació en els vuitens de final de la lliga de campions, va ser complicada per al Barça. Personalment quin balanç en fa?
La Champions és sempre un objectiu clar. El Barça és un equip que ha estat moltes vegades en la final a quatre, que sempre lluita per ser-hi, i no ser-hi i quedar eliminats contra el Montpeller va ser una gran decepció per a tots nosaltres. Ara estem molt concentrats en aquest objectiu.
En la seva presentació, va dir que arribava al “club dels seus somnis”. Està veient complertes les seves expectatives?
Totalment, les sensacions són millors fins i tot del que m’esperava. Sempre havia dit que el Barça era el millor lloc per jugar, aquí ho tens tot i la veritat és que em sento molt bé.
La seva arribada a Barcelona també era un projecte familiar. Com va la seva adaptació i la de la família a la ciutat?
Molt bé. Barcelona és una gran ciutat per viure-hi i el clima és molt agradable.
I com porta el castellà?
Ho entenc tot, només em falta començar a parlar-lo.
En el terreny esportiu, aquesta temporada, amb els reforços i amb jugadors recuperats per les lesions, sembla que les perspectives són més optimistes.
Ara mateix estem molt bé tot i trobar-nos tot just a l’inici de la temporada. Fa cinc o sis setmanes que treballem, les noves incorporacions s’estan adaptant molt bé i formem un molt bloc molt sòlid. Les lesions no són excusa mai i aquí el que compta és l’escut i estar bé sobre la pista.
En la lliga de campions debuten contra el Rhein-Neckar, què em pot dir del primer rival?
És un dels conjunts més forts d’Europa i dels tres o quatre millors d’Alemanya. Tenen un gran equip, sobretot en la primera línia. Contra ells els partits sempre són molt durs, però crec que podem guanyar i endur-nos els dos punts cap a Barcelona. És igual contra qui juguem, sempre busquem la victòria.
Què li va semblar que el curs passat el Rhein-Neckar renunciés a la Champions jugant el partit d’anada dels vuitens de final contra el Kielce amb el segon equip?
En part ho entenc perquè vaig jugar a Alemanya sis temporades i allà la Bundesliga és l’objectiu prioritari. No vull entrar en els problemes que hi va haver entre el Rhein-Neckar i l’EHF en aquest cas, però per a mi va ser un episodi desagradable de veure en l’handbol.
El segon partit de la Champions serà contra el Veszprém, el seu exequip. Manté relació amb algun jugador de l’equip després de la seva controvertida sortida del club?
Sí, hi vaig deixar molts amics i encara mantinc contacte amb els jugadors. Ja tinc ganes de jugar contra ells.
I amb els directius?
No, no tinc cap relació amb els directius. Només amb els jugadors.
Un altre dels seus exequips, el Kiel, ha quedat fora de la Champions aquest any. Sembla clar que els equips alemanys han perdut pistonada en la competició europea.
Si es pren com a exemple la temporada passada, és clar que han perdut potencial respecte als equips francesos. Em sap greu que els equips de la Bundesliga perdin aquest poder a Europa, però estic convençut que d’aquí a un o dos anys tornarem a veure clubs alemanys en la final a quatre.
El seu últim títol de la Champions va ser el 2012 amb el Kiel. Ja li toca tornar-la a guanyar?
El nostre objectiu sempre ha estat la final a quatre. Personalment, m’estic preparant per estar al màxim nivell i tornar a jugar a Colònia. Quan estàs al Barça, el gran repte, al marge de guanyar tots els títols espanyols, és arribar a la final a quatre i intentar guanyar la lliga de campions.
Què li sembla la nova proposta de Xavi Pascual, amb un ritme de joc més elevat, i transicions defensa-atac rapidíssimes?
És un estil que m’agrada i en què m’identifico. Recordo que quan vaig arribar al Kiel també teníem un joc força semblant, amb transicions molt ràpides. L’handbol d’avui en dia tendeix cap aquí, amb un joc molt ràpid, amb menys canvis de defensa-atac, i crec que tenim plantilla i més jugadors que la temporada passada per jugar d’aquesta manera. Els centrals tenim un paper clau en aquest sistema de joc i amb Xavi Pascual n’hem parlat molt.
La temporada passada combinava la posició de central amb la de lateral al costat de Raúl Entrerríos. Què prefereix?
Tot la meva carrera m’han fet aquesta pregunta. Sempre intento oferir el meu millor nivell tant en una posició com en l’altra. En aquest sistema, sí que és una mica diferent si jugues com a central o lateral esquerre, però ho intento fer al millor possible.
Si hagués de fer una aposta, quins equips posaria en la final a quatre de Colònia?
El Barça, el París, el Kielce i potser el Flensburg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)