Handbol

La Champions més exigent i un territori per explorar

Handbol. El Barça enceta el periple de la reconquesta europea a la pista del Rhein-Neckar, on no ha pogut guanyar en les quatre visites precedents

L’eliminació prematura en els vuitens de final de la lliga de campions contra el Montpeller, que a la llarga seria el vencedor, va coure, i molt, al vestidor del FC Barcelona Lassa la temporada passada. El club blaugrana s’ha reforçat de valent i enceta amb energies renovades un nou periple europeu amb el repte de tornar a ser entre els quatre convidats al final de festa de Colònia (1 i 2 de juny). El Barça, vencedor el 2015, està enquadrat en un grup temible, amb els tres equips que l’han precedit en el palmarès de la competició: el Kielce (2016), el Vardar (2017) i el sorprenent Montpeller (2018). El seu debut serà avui contra el Rhein-Neckar (19 h, per Esport 3), que, si bé no té el ceptre continental a les seves vitrines, és un dels grans representants de la Bundesliga i un habitual en les últimes eliminatòries de la competició. De fet, els dos equips ja s’han enfrontat nou vegades en les vuit últimes temporades i el balanç és d’equilibri total: amb tres victòries per a cadascun i tres empats. El curs passat els dos duels també van acabar en taules: 31-31 al SAP Arena de Mannheim, també en la jornada inaugural, i 26-26 al Palau Blaugrana.

Independentment del grup i del rival, el tècnic del Barça Xavi Pascual ressalta que en l’actual format la competició europea sempre exigeix el màxim nivell de l’equip, i més en els partits de fora de casa. “Ja sabem que la Champions és molt dura, i és igual que estiguis en un grup com en un altre. Com no em canso de repetir, hem de recordar que l’any passat va guanyar un equip que venia del grup de baix [el Montpeller] i, per tant, encara que a vegades els rivals no siguin gaire coneguts no vol dir que no siguin potents i que no ens puguin guanyar”, va remarcar. Pel que fa al Rhein Neckar, afegeix: “Sempre comença la temporada amb un punt molt àlgid de forma. Ho sabem perquè els vam patir l’any passat i estan jugant molt i molt bé. Està guanyant els partits amb molta solvència i per alguna cosa van líders en la Bundesliga. Tenen jugadors extraordinaris, han doblat posicions, aquest any han fet un pas endavant i segur que a casa serà un partit molt i molt difícil.” En aquest sentit, el tècnic i seleccionador danès Nikolai Jacobsen no ha variat gaire l’equip del curs passat on hi continuen els dos centrals veterans, el suís Andy Scmidt i el danès Mads Mensah Larsen, l’extrem alemany Patrick Groetzki, el pivot alacantí Gedeón Guardiola i l’extrem exblaugrana Gudjon Valur Sigurdsson. Dels fitxatges d’aquesta temporada, destaquen el pivot alemany Jannik Kohlbacher, màxim golejador de l’equip amb 27 gols en quatre jornades, el suec Jesper Nielsen, provinent del PSG, i el lateral Ilija Abutovic, del Vardar. Pascual ha viatjat a Mannheim amb els cinc fitxatges –Casper Mortensen, Ludovic Fàbregas, Thiagus Petrus, Gilberto Duarte i Kevin Möller– i ha hagut de deixar fora de la convocatòria Kamil Syprzak i Yanis Lenne.

LA PRÈVIA

El Rhein-Neckar sempre comencen amb punts àlgids de forma i l’any passat ja els vam patir
Xavi Pascual
entrenador del BARÇA LASSA
Tenen jugadors de talla mundial com Schmidt i Groetzki, i ara és dels equips més en forma
Gonzalo Pérez de Vargas
porter del fc barcelona lassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)