Territori prohibit

El Barça Lassa continua sense poder guanyar a la pista del Rhein-Neckar i s’estrena en la lliga de campions amb derrota

L’equip blaugrana arriba a perdre de 7 gols, però és a punt de puntuar amb una gran reacció final

rhein-neckar 35 barça lassa 34

RHEIN-NECKAR LÖWEN:Appelgren (Palicka); Petersson (3), Schmidt (5), Kohlbacher (5), Fath (4), Abutovic, Sigurdsson (6, 2 p.) –set inicial–; Groetzki (5), Tollbring, Mensah Larsen (5), Guardiola (1)i Nielsen (1).FC BARCELONA LASSA:Gonzalo (Möller); Tomás (1) Mem (4), Pálmarsson (2), Fàbregas (3), N’ Guessan (8), Mortensen (1) –set inicial–; Petrus, Áleix Gómez (11, 5 p.), Sorhaindo (1), Ariño (1), Entrerrios (2), Andersson, Dolenec i Duarte.PARCIALS:2-3, 4-4, 7-6, 10-7, 14-10, 16-13; 19-16, 24-19, 26-20, 31-24, 32-29 i 35-34.ÀRBITRES:Nikolov i Nachevski. Exclusions: Abutovic (17’ i 45’) i Petersson (51’), pel Rhein-Neckar; i a Petrus (48’), pel Barça.PÚBLIC:Uns 11.000 espectadors.

El SAP Arena de Mannheim continua sent un territori prohibit per al FC Barcelona Lassa, on no ha pogut guanyar mai en cinc visites. L’any passat s’hi va quedar a les portes, ja que un gol a l’últim segon dels locals va segellar l’empat, però ahir el Rhein-Neckar Löwen, sota la batuta magistral del central suís Andy Schmid, va manar durant gairebé tot el partit i si el resultat no va ser més contundent va ser gràcies a la bona reacció final dels blaugrana. El líder de la Bundesliga va arribar a guanyar per 7 gols de diferència (30-23) a 11 minuts per al desenllaç, però la defensa 5-1 plantejada per Xavi Pascual, la sortida a la pista de Raúl Entrerríos i l’eficàcia d’Aleix Gómez, màxim anotador del partit amb 11 gols, i Timothey N’Guessan, amb 8, van maquillar el resultat final en l’estrena del Barça en la lliga de campions més exigent.

La posada en escena va ser blaugrana (2-4), però el Rhein-Neckar, sota la direcció d’Andy Schmid, va començar a carburar i no va tardar a capgirar la situació. El lateral Steffen Fäth i el pivot Jannick Kohlbacher, dues de les incorporacions d’aquesta temporada, eren els que treien més profit de les assistències del primera línia helvètic. El Barça tenia problemes per superar la defensa 6-0 dels locals i els germànics, amb un parell de recuperacions i ràpides sortides al contraatac, van obrir una escletxa de 6 gols (13-7) després d’un gol a porteria buida de l’exblaugrana Gudjon Valur Sigurdsson. Xavi Pascual ja havia apostat per atacar amb set jugadors després d’un temps mort i de mica en mica va poder tallar l’hemorràgia en defensa i frenar l’embranzida del conjunt alemany. Tres gols gairebé consecutius del vallesà Aleix Gómez van tancar el primer acte amb un marcador més ajustat (16-13).

Va ser un partit sense treva i després de la represa l’equip dels lleons tornava a escapar-se per 6 gols de marge (19-13). El Barça, que continuava atacant amb set jugadors, responia amb la mateixa moneda (19-16), però la seva reacció no va tenir continuïtat. El Rhein-Neckar se sentia molt més còmode en l’intercanvi de cops. El duel a la porteria era clarament favorable al conjunt alemany –Appelgren i Palicka van aportar molt més que uns desdibuixats Gonzalo i Möller– i l’equip de Nikolaj Jacobsen treia molt més profit de les sortides al contraatac. Pràcticament cada atac local acabava en gol i així es va arribar a la màxima diferència de 7 dianes (30-23).

Aleix, 11 gols

La sortida a pista de Raúl Entrerríos va aportar més criteri al joc blaugrana i la defensa 5-1 amb Aitor Ariño d’avançat va començar a generar dubtes a un atac alemany gairebé infal·lible. El Barça arribava més fresc en el tram final i no va deixar de lluitar fins a l’últim moment. Els gols d’Aleix Gómez i Timothey N’Guessan ajustaven el resultat (32-30), amb poc més de 4 minuts per al final, i obligaven al tècnic local a demanar temps mort. El Barça ho va continuar intentant, però una aturada de Palicka a un contraatac d’Ariño (34-32) va deixar el partit pràcticament sentenciat, tot i que Aleix, insaciable, encara va tenir temps per anotar dues dianes més (35-34) en uns minuts finals de vertigen.

LES REACCIONS

El desencert de cara a porteria ha estat clau. Hem fallat 18 llançaments i ells només 6
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa
El partit s’ha posat molt complicat, però hem remuntat i al final hem tingut les nostres possibilitats
Aitor Ariño
extrem del fc barcelona lassa

El PSG no falla a Zaporoje

El París Saint Germain, enquadrat en el grup B i que torna a ser el principal candidat a guanyar la lliga de campions, no va fallar en el seu debut a la pista del Motor Zaporozhye ucraïnès (29-35). En les files del conjunt parisenc, que a la mitja part ja dominava per 12-17, van destacar els 8 gols de Nedim Remili, i els 5 de Nikola Karabatic i Luc Abalo. La resta de partits dels dos principals grups de la competició (Ai B) es jugaran el cap de setmana. Del grup del Barça, destaquen el Montpeller-Vardar i el Veszprém-Kielce. Ahir en canvi es van jugar dos partits del grup D, on competeix l’altre representant de la lliga Asobal, l’Ademar de Lleó, que va tornar amb un empat de la seva visita a la pista del Riihimäen Cocks (19-19), de Finlàndia.

En l’altre partit, el Dinamo Bucarest va vèncer l’Elverum noruec, per un ajustat 26-24.