Més esport

Cid i Boada fan història al mundial

Rem. Obtenen la medalla de bronze, el primer podi català en un campionat del món en els últims dotze anys

El dos sense timoner femení de l’ampostina Aina Cid i la barcelonina Anna Boada va aconseguir ahir la medalla de bronze en el mundial de rem que es disputa a Plovdiv (Bulgària), el primer podi mundial del rem català i estatal en dotze anys.

L’or va ser per a l’embarcació canadenca formada per Caileigh Filmer i Hillary Janssens, , amb un temps de 6:50.670; la plata, per a Nova Zelanda (6:52.960), i el bronze, per a les catalanes amb 7:04.600, les més ràpides en els últims 500 metres, davant d’Itàlia, la Xina i Irlanda. De fet, Cid i Boada, que sortien amb la sisena marca –la pitjor de totes les finalistes– van protagonitzar una remuntada espectacular amb uns magnífics 500 metres finals, que els van permetre arribar al tercer lloc.

A més de la primera medalla per al rem català i de la federació espanyola en més d’una dècada, Cid i Boada, sisenes en els Jocs Olímpics de Rio 2016 i cinquenes en el mundial de Sarasota (EUA) de la temporada passada, van obtenir el primer metall de la història en la seva modalitat. Cid i Boada ja van mostrar el seu bon moment de forma fa unes setmanes i la seva progressió amb un segon lloc en la copa del món de Belgrad contra moltes de les rivals del mundial.

L’última medalla del rem català aconseguida en un mundial va ser la de la banyolina Teresa Mas de Xaxars en el campionat del 2006 a Eton (Gran Bretanya) en la prova d’escull lleuger.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)