Ciclisme

La mateixa essència en una Tramun més llarga

Ciclisme. La prova de l’UCI Marathon Series allarga el recorregut fins als 77 quilòmetres i situa el punt de sortida a Sant Esteve d’en Bas

La Tramun, puntuable per tercer cop per a les UCI Marathon Series, renova part del recorregut per a la pròxima edició, que es disputarà el 14 d’octubre. La prova serà més llarga –arriba als 77 km–, incorpora nous corriols i augmenta el seu desnivell, especialment en la primera part del traçat. La versió completa de la Tramun tindrà 2.530 m de desnivell positiu i 2.932 de negatiu i tindrà el seu pic d’altitud als 1.120 m. La sortida de la prova es trasllada a Sant Esteve d’en Bas, on als participants –un màxim de 500– els esperen uns primers quilòmetres planers abans de la pujada a Xenacs. Tot seguit, faran front a un corriol de baixada que s’incorpora per primer cop a la cursa. Seran 4 quilòmetres de descens per uns camins plens de lloses de pedres i escalons.

Després començarà una altra ascensió, també amb trams de corriols, fins al punt on en l’edició anterior s’abandonava l’asfalt de la sortida per entrar al bosc que mena al punt més alt de la prova. La part final de la pujada transcorre per un dels millors corriols de la prova, l’emblemàtic entorn de les roques encantades, cap al coll de Condreu.

A partir d’aquí s’inicia la mateixa baixada que en edicions anteriors, però a la meitat es canvia de direcció per fer algunes pujades exigents. El pròxim punt de pas és l’hostal del Fang, punt de sortida de la Tramun XCC, la versió curta de la cursa (33 km). La prova es converteix en aquests últims quilòmetres en una successió de corriols fins a la meta de la prova, situada al pavelló de Fontajau de Girona.

La victòria l’any passat va ser per a Francesc Guerra (BUFF) després que el defensor del títol, el belga Sébastien Carabin, i tres ciclistes més es van confondre en un corriol a 30 quilòmetres de la meta i van ser desqualificats en tornar al camí correcte per una drecera en la qual retallaven quilòmetres. La millor dona va ser la belga Alice Pirard.

La Tramun Kids, la versió infantil, i un campus de tecnificació completen el programa de la que es considera la festa major de l’autèntica BTT.

LA DADA

77
quilòmetres
tindrà la vintena edició de la Tramun, que allarga el seu recorregut.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)