Ciclisme

Només en pot quedar un

Ciclisme. Tom Dumoulin i Rohan Dennis es disputen el títol mundial de contrarellotge en un dels circuits més durs de tots els temps

El ciclisme professional viu avui a Innsbruck la contrarellotge més dura que s’hagi fet mai en un campionat del món. Més de 50 km amb un port de més de 5 km amb rampes de gairebé l’11 per cent situat a prop de la meta, tot un desafiament fins i tot per als especialistes més consumats, com ja es va veure en la prova per equips de diumenge. Les apostes assenyalen només dos noms: l’holandès Tom Dumoulin, que defensa el títol del 2017, i l’australià Rohan Dennis, amb una trajectòria formidable aquest 2018.

Dennis ha guanyat enguany les dues contrarellotges de la Vuelta (32 i 8 km), la més llarga del Giro (34 km); la de la Tirrena-Adriàtica (10 km), la de la volta d’Abu Dhabi (13) i el campionat del seu país (41 km). Dumoulin, per la seva banda, va ser el més fort en el duríssim test del Tour al País Basc francès (31 km) i també va ser el millor en el pròleg del Giro. També és més escalador que el seu rival, que arriba, amb tot, més en forma.

El vilanoví Marc Soler, per la seva banda, es planteja la prova com una lliçó més en el camí que l’ha de portar a ser un ciclista poderós tant a la muntanya com en el terreny planer. El novè lloc en la contrarellotge llarga del Tour és un bon punt de partida per valorar les seves possibilitats, tot i que el temps d’inactivitat li pot passar factura. En la lluita pel bronze hi serà, segur, el basc Jonathan Castroviejo.

Triplet holandès en la prova femenina

Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen i Ellen van Dijk van protagonitzar un històric triplet –el primer de qualsevol país–en la prova femenina. Van Vleuten, campiona del 2017, va ser molt superior a les seves rivals. En la contrarellotge júnior el belga Remco Evenepoel va ser el campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)