Esport i política

Una resposta insuficient

Tarragona 2018. Només es van vendre un 15 per cent de les entrades, però l’organització defensa un superàvit provisional operatiu

L’organització dels Jocs Mediterranis preveia ingressar 1,7 milions d’euros per venda d’entrades, però al final van ser només 520.000 euros, al vendre’s només 28.400 de les 194.000 localitats, segons les xifres facilitades avui per la Fundació Tarragona 2017. Només es van vendre un 15% de les entrades i tampoc els articles de record dels jocs van complir les expectatives, ja que els 22.000 euros ingressats suposen menys d’una quarta part dels 100.000 euros pressupostats. Malgrat aquestes xifres a la baixa, el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor (PSC), i el director executiu de la Fundació Tarragona 2018, Víctor Sánchez, han informat d’un superàvit de 152.000 euros del pressupost operatiu. Per a la cerimònia inaugural es van vendre 6.925 entrades i per a la de clausura, 2.367. Algunes disciplines, com el piragüisme, sol van atreure a 21 espectadors o 32 el rem. No obstant això, les proves de natació, atletisme, futbol, gimnàstica i voleibol sí mostren registres de 2.000 entrades. Els Jocs tenien un pressupost operatiu de 27,2 milions d’euros, que s’han cobert sobretot per aportacions públiques (12,4 milions), per donacions (8,5 milions) i patrocinis (5,1 milions).

L’organització defensa que per cada euro gastat per l’Ajuntament, se n’han ingressat 5 i que els 12 milions invertits per la ciutat han atret inversions valorades en 67 milions d’euros. Es tracta d’un balanç provisional perquè falta rebre subvencions ja concedides i hi ha pagaments pendents. L’equip de Govern (PSC-PP) ha convocat un ple monogràfic sobre els Jocs a petició dels grups municipals de l’oposició -Cs, CUP, ERC i PDeCAT- que segueixen sent molt crítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)