Més esport

Duel de campiones en l’Ironman de Calella

Triatló. La tradicional prova que es disputa a la comarca del Maresme reunirà diumenge més de 3.000 participants

L’holandesa Yvonne van Vlerken, que va guanyar l’edició de l’any passat i la del 2015, i l’austríaca Eva Wutti, que va ser la campiona l’any 2014 i també el 2013 quan la franquícia era de Challenge, són les grans favorites de la prova femenina de l’edició de l’Ironman Calella-Barcelona que es disputa diumenge, a partir de les vuit del matí. En el grup d’aspirants al podi també hi ha les alemanyes Laura Philipp i Daniela Saemmier, que va ser tercera en l’edició de l’any passat i va ocupa el mateix lloc l’any 2012. En la prova masculina no hi serà el guanyador de l’any passat, el francès Antony Costes, ni cap dels que van pujar al podi. El primer favorit és el català Miquel Blanchart, que l’any passat va ocupar la quarta posició i havia estat tercer l’any 2016 i segon el 2014. També hi seran presents altres triatletes que han pujat al podi en els darrers anys, com ara els alemanys Horst Reichel, segon el 2010 i setè l’any passat, i Per van Vlerken, que va ocupar el segon lloc l’any 2011 i va ser tercer els anys 2012 i 2015. Llavors es deia Per Bittner, però aquest estiu s’ha canviat el nom en casar-se amb l’holandesa Yvonne van Vlerken, l’actual campiona. En l’edició de l’any passat es van batre els rècords de la prova, tant el masculí (7h49:19) com el femení (8h46:18).

Seran més de 3.000 participants els que disputaran els 3.800 m de natació per davant de la platja de Garbí de Calella i faran els 180 km de ciclisme per les carreteres del Maresme. La novetat serà que el recorregut serà de dues voltes, i no dues i mitja com en anys anteriors, gràcies una desviació per la C-60 cap a Argentona. Finalment disputaran la marató (42,195 m) en la cursa a peu fent tres voltes en un circuit entre Calella i Santa Susanna.

Aquesta edició també tindrà demà la cursa dels Ironkids a les deu del matí, i diumenge a les dotze del migdia es farà la cursa de l’Iron Girl sobre tres quilòmetres.

Quaranta places per a Hawaii

L’Ironman de Calella-Barcelona tornarà a posar 40 places en joc per poder participar en l’Ironman 2019 de Kona, a Hawaii, que es considera el campionat del món i que es disputarà el 12 d’octubre del 2019. Aquestes 40 places es repartiran entre els deu grups d’edat que hi ha en la competició, a banda de la categoria professional. Almenys una plaça estarà assignada per al primer de cada grup d’edat, tant masculina com femenina, que van des de la de 18-24 anys fins a la de 65-69 anys, de cinc en cinc anys. El dia de la cursa, depenent dels participants en cada grup d’edat, es repartiran la resta de places.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)