Tàctica guanyadora

Handbol. El Barça sorprèn el Brest amb atacs amb set jugadors després d’una primera part equilibrada i se situa líder de grup de la Champions empatat amb el Vardar, que avui juga a Kielce

brest 21 barça lassa 29

HC MESHKOV BREST:Pesic; Shkurinskiy (1), Poteko (1), Razgor, Obranovic (5), Djukic (5), Shylovich (2) –set inicial–; Matsevich (p.s.), Kulak (1), Yurinok, Ivic (1), Shumak, Baranau (1), Horak (1), Selvasiuk (2) i Djordjik (1).FC BARCELONA LASSA:Gonzalo; Mortensen (5), N’Guessan (3), Aleix Gómez (5), Petrus (1), Pálmarsson (1), Fàbregas (2) –set inicial–; Moller (p.s.), Tomàs (2), Entrerríos (2), Sorhaindo, Andersson (1), Ariño, Dolenec (2) i Duarte.PARCIALS:2-3, 4-4, 4-7, 8-8, 11-11, 14-15; 17-18, 18-21, 19-24, 21-25, 21-17 i 21-29.ÀRBITRES:Pavicevic i Raznatovic. Exclusions: Poteko (10’), Razgor (17’), Shylovich (28’) i Yurynok (57’), per part del Brest; i Aleix Gómez (5’), Fàbregas (8’), Petrus (17’ i 29’), Gonzalo (45’) i Mem (58’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 3.800 espectadors.

El Barça Lassa continua amb pas ferm en la lliga de campions i ahir va segellar una victòria treballada a la pista del Meshkov Brest, la quarta consecutiva, que el situa momentàniament com a líder de grup empatat a punts amb el Vardar, que avui (17 h) juga a la pista del Kielce. Després d’una primera meitat equilibrada, amb diferents alternances (14-15), el conjunt blaugrana va sorprendre el rival amb atacs amb set jugadors, que li va permetre trobar més fissures a la fèrria defensa local i arribar al tram final amb relativa comoditat.

El Barça va tenir una bona posada en escena a l’Sportshall Victoria de Brest. L’equip blaugrana va colpejar primer gràcies als contraatacs i a les transicions ràpides, però les primeres exclusions d’Aleix Gómez i de Ludovic Fàbregas van permetre que el Brest restablís l’equilibri. Les aturades de Gonzalo donaven un altre impuls al Barça i Víctor Tomàs, en la seva reaparició després de dos partits d’absència, va signar un altre parcial favorable de 4-7. Era un duel d’alternances i el Brest, aprofitant una altra exclusió, aquest cop de Thiagus Petrus, i les bones intervencions d’Ivan Pesic sota els pals replicava i per primera vegada es va avançar en el resultat després d’un parell de contraatacs (10-8). Casper Mortensen havia fallat un penal, però en el tram final es va tornar a deixar veure, el Barça va recuperar la iniciativa i va arribar al descans amb un mínim avantatge de 14-15, només enfosquit pel gol final d’Obranovic i la segona exclusió de Petrus.

Després de la represa, hi va haver un intercanvi de cops inicial. Xavi Pascual, però, va ordenar atacar amb set jugadors i de mica en mica el partit es va anar decantant del bàndol blaugrana. Aron Pálmarsson va interpretar perfectament la nova partitura, i els màxims golejadors del Barça, Mem, Aleix i Mortensen, van exercir de braços executors (19-25). El tècnic del Brest, Manolo Cadenas, va buscar diferents solucions, però no se’n va sortir. Va intentar replicar amb la mateixa moneda –atacs de set contra sis–, amb una defensa 5-1 i fins i tot amb el canvi de porter –Ivan Matsevich va substituir Ivan Pesic, que estava rendint a un gran nivell–, però no hi va haver manera. I va haver una tímida reacció (21-25), però el Barça va arribar molt més fresc al tram final. L’equip blaugrana es va fer fort en defensa i el Brest va perdre moltes pilotes que van deixar el partit molt coll avall per als catalans.

En l’altre partit del grup, el Veszprém del vallesà David Davis, que debutava a la banqueta, es va imposar per la mínima a la pista del Montpeller (29-30), que després de cinc jornades encara no ha pogut encetar el caseller de victòries.

Amb els deures fets a Europa, l’expedició del Barça va dormir ahir a Varsòvia i aquest matí viatjava rumb a Doha, on a partir de dimarts i fins divendres disputarà la Super Globe.

LA FRASE

Hem estat molt concentrats, i els atacs amb set jugadors ens han donat tranquil·litat