Tennis

Carballés apel·la a la seva experiència i venç al Prat

Tennis. L’andalús derrota l’alzirenc Pedro Martínez per 1-6, 6-3 i 6-0 i es converteix en el primer campió del Challenger Sánchez-Casal Mapfre

L’andalús de 25 anys Roberto Carballés va apel·lar a la seva condició de primer cap de sèrie i jugador amb millor rànquing del torneig (90è de l’ATP) i es va endur ahir la primera edició del Challenger Sánchez-Casal Mapfre –dotat amb 43.000 dòlars– superant en la final el jove tennista d’Alzira de 21 anys Pedro Martínez, que no figurava entre els caps de sèrie (174è de l’ATP), per 1-6, 6-3 i 6-0.

Martínez va sortir molt concentrat i va donar la sorpresa en un primer set en què va reiterar les seves credencials. Carballés, per contra, no va trobar el seu lloc a la pista. Tal com es podia preveure, però, el jugador nascut a Tenerife i establert a Granada va reaccionar i va empatar el partit (6-3) gràcies a dos trencaments consecutius en el setè i el novè jocs que van alterar sensiblement la dinàmica del duel. De fet, la derrota parcial va deixar estabornit Portero, que, ofuscat, ja no va tenir recursos per presentar oposició.

Carballés va reivindicar-se definitivament en el segon set amb dos breaks consecutius en el segon i el quart jocs (4-0). Martínez estava desesperat i ja duia deu dobles faltes, una veritable exageració. El de Granda es va adjudicar el joc posterior en blanc consumant el tercer trencament i va tancar, molt sòlid des del fons, amb el seu servei.

Semifinalista a Florència la setmana passada, el tennista del RCT Barcelona-1899 suma el seu primer títol challenger de l’any en la temporada de la seva consolidació en el top-100 després d’haver-hi accedit de manera efímera el 2016. El seu gran èxit del curs i fins ara de la seva carrera va ser el títol de Quito, la seva primera corona ATP. Abans havia guanyat quatre títols de la categoria challenger entre el 2015 i el 2017: un parell al Marroc, a Kenitra 2015 i Mohammedia 2015, i dos més a Itàlia, Cortina i Manerbio, l’any 2017. El 2011 havia estat campió de dobles de Roland Garros júnior formant parella amb Andrés Artuñedo.

ELS PROTAGONISTES

He culminat la setmana amb un triomf molt important i m’he sentit com a casa
Roberto Carballés
campió
Ha estat una setmana molt especial per a tots i s’ha vist un tennis de gran nivell
Sergio Casal
diRecTor del torneig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)