Waterpolo

CHUS MARTÍN

ENTRENADOR DE L’ATLÈTIC BARCELONETA

“La combinació de joves i veterans ens va molt bé”

“Sabíem que els jugadors tindrien ofertes, però el club ha fet un esforç per conservar el mateix bloc”

“El curs passat ens vam quedar a les portes de la final i ara volem lluitar per obtenir el segon títol europeu”

El subcampionat europeu de la selecció espanyola, amb nou jugadors del club, és una injecció de moral tremenda

El tècnic de l’Atlètic Barceloneta, Chus Martín (Barcelona, 1971), va bastir el curs passat una combinació entre jugadors joves i veterans que va funcionar tant en el club, tercers en la lliga de campions de waterpolo, com en la selecció espanyola, subcampiona en l’europeu. La directiva ha pogut conservar un bloc que té marge de creixement i que vol fer un pas endavant per conquerir el segon títol europeu per a l’entitat marinera. Aquesta tarda, a la piscina de Sant Sebastià contra l’Eger hongarès (19.15 h), l’Atlètic Barceloneta posa rumb cap a la final a vuit de Hannover.

La millor notícia per a l’Atlètic Barceloneta és que manté el bloc que el curs passat va ocupar el tercer lloc del podi de la lliga de campions?
Sabíem que, després de la temporada que havíem fet, els jugadors tindrien ofertes en el mercat d’estiu, com així ha estat, però el club ha fet un esforç i estem contents que tots continuïn una temporada més.
Què troben els jugadors a la Barceloneta perquè hagin decidit quedar-se?
Vam iniciar un projecte a llarg termini, de tres anys, pensant en els Jocs Olímpics de Tòquio, i vam fer una aposta amb jugadors amb experiència i de més joves. Vam haver de prendre decisions dures i prescindir de jugadors com ara Marc Roca i Marc Minguell, que feia molts anys que estaven amb nosaltres, però l’any passat aquesta combinació ens va anar molt bé. Els joves van fer un pas endavant, i també s’ha demostrat amb la selecció espanyola que la línia de treball és molt bona. Quan tens resultats, lògicament, estàs sota el focus dels equips amb pressupostos més elevats. La temporada passada ens vam quedar a les portes de la final i aquesta han volgut seguir per veure si poden obtenir la segona copa d’Europa per al club.
Deia que l’inici de curs havia de servir per adquirir un bon to competitiu per començar la lligueta europea. Estan preparats?
Sí. A més dels primers partits de lliga i la supercopa, també hem fet una estada amb l’Olympiacòs, el campió d’Europa, i ens ha anat molt bé per saber en quin punt estem ara mateix.
Si en un primer moment es van sentir afortunats en el sorteig, suposo que no ho han estat tant amb la incorporació del Ferencvaròs Telekom Budapest i el Brescia entre els repescats de les eliminatòries prèvies.
Sí. Al seu moment ja vaig dir que estava bé, però que encara quedaven rivals molt potents en les eliminatòries prèvies, i els dos més forts han anat a parar al nostre grup. El Brescia ja és un habitual en la final a vuit i el Ferencvaròs ja va guanyar la lliga hongaresa i la copa LEN el curs passat i està apostant molt fort pel waterpolo, amb grans fitxatges. Tenim un grup complicat, però nosaltres també confiem en les nostres possibilitats i intentarem fer-ho tan bé com sigui possible per estar entre els millors. En tot cas, en els últims cinc anys, hi ha hagut cinc campions diferents. Guanyar la Champions és molt difícil.
Són equips i competicions diferents, però creu que el bon paper de la selecció espanyola en l’europeu suposarà un plus de confiança per fer grans coses en la Champions?
Sí. Evidentment, el fet de tenir nou jugadors que són la base de la selecció subcampiona d’Europa és una injecció de moral tremenda i hem d’aprofitar-ho per continuar en aquesta línia. En aquest sentit, també és important tenir el meu germà, en David, com a seleccionador, perquè ens pot traslladar informació en clau de club perquè els jugadors millorin i creixin tant per al club com per a la selecció.
En la fase de grups hi ha tres equips de la lliga hongaresa, tres de la italiana, dos de croats, dos de serbis i dos d’alemanys. Creu que tenen avantatge perquè sobre el paper la lliga espanyola no és tan competitiva?
No, crec que no. Evidentment, ens agradaria tenir una lliga més competitiva que ens donés aquest plus de jugar partits més igualats i amb més tensió, però el Terrassa ja ha accedit aquest any a la tercera fase de la Champions. Hi ha grans rivals en grans lligues, però en els últims anys els clubs d’aquí també estan apostant per jugar les competicions europees i penso que han de continuar en aquesta línia. Nosaltres ja fa molts anys que juguem i al principi també quedàvem eliminats de seguida. És qüestió de continuar apostant. La competició europea suposa una gran motivació i dona un plus que fa créixer els equips, els jugadors i els entrenadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)