Handbol

“Líders” en formació

Handbol. El Barça pot presumir de tenir la millor acadèmia del món i ara, a més, el segon equip és el primer de la divisió de plata

Els equips de formació del Barça d’handbol continuen sent un exemple i sovint una enveja dins la mateixa nau blaugrana no només per la quantitat d’èxits esportius que aconsegueixen cada temporada sinó també perquè compleixen la seva funció principal, la de portar jugadors al primer equip. L’últim exponent és el d’Aleix Gómez, consolidat ja com un dels millors extrems del món després de passar per la duríssima divisió de plata de l’handbol espanyol. El segon equip del Barça, la rampa de llançament final cap al Palau Blaugrana, és l’actual líder de la categoria. Això no canvia, segons el seu entrenador, el gallec Roi Sánchez, la principal prioritat: la formació.

“Jugadors com Gómez o Gonzalo surten molt de tant en tant, però hem de tenir en compte també que pel segon equip i els juvenils hi han passat internacionals com Adrià Figueras o David Balaguer, que ara són figures mundials”, assenyala Sánchez, que recorda també el cas de Pere Vaquer, el golejador de l’equip la temporada passada i que ha fet el salt al professionalisme (Anaitasuna).

Ser primers, per Sánchez, no és una anècdota tot i que el calendari ha estat favorable: “Tenim 12 punts, que són els mateixos que teníem l’1 de gener la temporada passada, això vol dir alguna cosa.” “La formació –hi afegeix–es fa més bé i els jugadors aprenen molt més amb un gen guanyador i competint amb victòries, tot i que de vegades hagi de prendre decisions que convenen més a l’aprenentatge dels jugadors que no pas al desenllaç d’un partit. Les rotacions, per exemple, són obligades.”

El jugador que crida més l’atenció dels joves del segon equip és Mamadou Lamine (18 anys), un portent físic. “Hem decidit definitivament que jugui d’extrem perquè creiem que és la posició en què pot arribar al primer equip. És un geni d’aquest esport i, tot i que encara comet errors per la seva edat, s’ha adaptat a la seva posició.” Lamine, nascut al Senegal, ja és el màxim golejador de l’equip. L’altre nom propi és el del capità, Àlex –fill de Xavi Pascual–. “Qualsevol que vegi els nostres partits veurà que és la nostra ànima; físicament no és tan fort com Lamine però té moltes altres virtuts”, assenyala Sánchez, que també diu meravelles de la figura alemanya, Knorr. “És un dels millors jugadors d’Europa de la seva edat i no esperàvem que s’integrés tan bé.”

El tècnic, que va treballar també com a segon entrenador en la Bundesliga, no dubta que el Barça té el millor centre de formació del món. “No és una anècdota que Talant Duixebàev portés el seu fill aquí, tots sabem que el Barça no és precisament el seu equip preferit...”

PROTAGONISTA

La formació es fa més bé i els jugadors aprenen més si veuen que van guanyant els partits
Roi Sánchez
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)