Atletisme

Alexis Copello i Álex Quiñónez reforcen el Barça

Atletisme. El triplista de l’Azerbaidjan és el vigent subcampió europeu i el velocista equatorià va baixar dels 20 segons (19.93) en els 200 m el curs passat

El saltador de triple salt de l’Azerbaidjan d’origen cubà Alexis Copello (Santiago de Cuba, 1985) i el velocista equatorià Álex Quiñónez (Esmeraldas, 1989) són els noms més destacats de la quinzena de fitxatges del FC Barcelona amb vista al curs atlètic que s’ha iniciat aquest mes de novembre.

Copello, amb una millor marca de 17,68 m (2011), atresora un ampli historial internacional, tant amb la selecció cubana com amb la de l’Azerbaidjan, que defensa des del 2017. Va ocupar el vuitè lloc en els Jocs de Londres i ha participat en tres mundials –tercer a Berlín el 2009, quart a Daegu el 2011 i cinquè a Londres el 2017–, l’últim ja com a atleta de l’Azerbaidjan. Ja fa diverses temporades que s’entrena a Guadalajara, a les ordres d’Iván Pedroso, i actualment és el subcampió europeu de triple, aconseguit l’agost passat a Berlín. Quiñónez, que a l’Equador no ha disposat de les condicions ideals per entrenar-se, ha tingut una trajectòria més irregular. Va ser setè en els 200 m dels Jocs de Londres, però després no va progressar com s’esperava i durant un temps fins i tot es va allunyar de les pistes de tartan. El curs passat va recuperar la seva millor versió. Va ser capaç de trencar la barrera dels 20 segons en el doble hectòmetre (19.93) i es va classificar en tercer lloc en la copa continental d’Ostrava. El velocista equatorià, que té una millor marca en 100 m de 10.09, s’instal·larà al mes de desembre a Guadalajara i, com Copello, el 2 de febrer ja estaria en disposició de debutar amb els colors blaugrana en la copa de clubs en pista coberta, en què el Barça defensa el títol de les dues últimes edicions. En aquest sentit, el club barceloní manté un dels referents de la secció, la veneçolana Yulimar Rojas, que després d’aconseguir el seu segon títol mundial de triple salt en pista coberta a Birmingham no va competir en la campanya estiuenca.

Entre les novetats també destaca la incorporació de la campiona d’Espanya en salt de llargada Juliet Itoya (6,80 m). Altres reforços blaugrana són: Joan Martínez, Arnau Monné i Sergio Husillos (100 i 200 m), Manuel Guijarro i Ramon Martínez (400 m), Eduardo Romero (800 m), Ivan López (marxa atlètica), Adriana Cagigas (800 m), Marta García (1.500 m), Susana Alonso (100 m tanques), Fiorella Chiappe (400 m tanques) i Andrea San José (perxa). En el capítol de baixes destaquen especialment les del velocista Óscar Husillos, que fitxa per Adidas, i el migfondista Llorenç Sales, que s’incorpora a la UA Montsià. També deixen el club Andrea Calleja (triple), Carla Franch (perxa), José Alfonso Palomanes (triple) i Teresa Urbina (fons). En tot cas, el club blaugrana ha renovat 20 dels 21 atletes –només ha marxat Husillos– que van competir en l’europeu de Berlín.

Eric Guzmán, al New Balance

Eric Guzmán, subcampió europeu sub-18 de 800 m, ha deixat les files del Cerdanyola per competir amb els colors del New Balance, al costat de dos grans referents de l’atletisme català, Adel Mechaal i Esther Guerrero. D’altra banda, Annase Mahboub deixa l’AA Palamós i competirà pel Playas de Castellón. La setmana passada ja es va informar que Maria Vicente es desvinculava de l’ISS l’Hospitalet i que a partir d’aquest curs s’incorpora al Nike Running.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)