Esport i política

El COI insisteix en les amenaces a Espanya

El pas de les hores no ha dut el Comitè Olímpic Internacional a matisar o empetitir les amenaces a Espanya pel tracte als esportistes de Kosovo. Ans el contrari. Aquest matí Pere Miró hi ha insistit. “Ja hem començat a parlar amb les federacions internacionals per demanar-los que no firmin contractes per organitzar competicions a Espanya si no hi ha garanties per a tots els participants. Intentem que tots els esportistes puguin participar en qualsevol país de forma lliura i amb dignitat. I per dignitat entenem que es reconegui d’on vénen. Espanya és l’únic país amb el qual el COI no troba solucions per a la participació d’atletes de Kosovo.” El directiu del COI no entén que si Espanya va signar la resolució de l’ONU reconeixent al país bàltic, després passin coses com la setmana passada en el mundial de karate a Madrid, en què els kosovars no van poder desfilar amb la bandera i ni en el medaller ni en els marcadors hi apareixia el nom del país. Tres quarts dels mateix als jocs de Tarragona 2018. El dirigent ha recordat que fa setmana i mitja l’himne d’Israel va sonar amb la ministra present en el Gran Premi de Judo als Emirats Àrabs. “S’accepta l’esport com a via de tolerància. Per què Espanya és l’únic país que no actua així? Alejandro Blanco (COE) sembla que prediqui en el desert. Portem dos anys i dos governs diferents i això del mundial de karate és la gota que ha fet vessar el got. A Tarragona va voleiar la bandera de Kosovo i sembla solucionat i ara tornem a començar de zero. A partir d’ara si s’ha de signar un contracte i la participació de tots els esportistes està en perill, no se signarà. Esperem que faci reaccionar al govern, l’únic del món amb el qual no hi hem trobat una solució. Altres que n’eren contraris com Sèrbia i Rússia s’han mostrat més oberts. Sembla mentida que aquestes coses passin a Espanya.

Així, el president de la federació mundial de karate, Antonio Espinós, ja ha avisat també que canviarà la seu de la Premier League, prevista a Guadalajara al 2019, si abans del dia 30 no li responen la carta que ha enviat exigint que es respectarà tots els esportistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)