Més esport

DAZN revoluciona els drets televisius i aterra aquí amb MotoGP

Esports. La plataforma d’streaming li ha pres a Movistar els drets de les motos i la Premier League i acaba de signar el contracte més alt de la història amb un esportista

Els hàbits de consum d’oci van variant. La gent s’ha acostumat a pagar per consumir música a través d’Spotify o sèries amb Netflix o HBO. Els esports no són diferents i als Estats Units i diversos països els aficionats abonen menys de deu euros al mes per veure retransmissions. Ho fan a través de DAZN, una plataforma que aterra ara aquí ja que a partir de la pròxima temporada tindrà els drets del campionat de motociclisme, ja que li ha pres a Movistar. I a partir del 2021 també la Premier League de futbol.

El poder de DAZN es reflecteix en una notícia recent. La plataforma d’streaming va signar un contracte amb el boxejador mexicà Canelo Álvarez per valor de 325 milions d’euros per cinc anys. Cap esportista, ni Messi, ni Cristiano Ronaldo ni LeBron James ni Tiger Woods, ha aconseguit un acord tan lucratiu. Ara es prepara per aterrar aquí. El primer pas ha estat superat l’oferta a la baixa de Movistar a Dorna i la pròxima temporada retransmetrà MotoGP, Moto2 i Moto3, així com altres campionats (Red Bull Rookies Cup, MotoE i Asian Talent Cup). Com ho farà és el que està per veure. En alguns països ha arribat a acords amb cadenes de televisió. Si no, via SmartTV i dispositius com mòbils i tabletes. Ja s’ha avançat que absorbiran part de l’equip actual de Movistar, si bé sense emetre tantes hores. “Part de la cobertura en directe i els destacats es posaran a disposició de la televisió en obert”, ha avançat DAZN. L’altre gran fitxatge del servei d’streaming és la lliga anglesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)