Més esport

Márquez és de goma

Motor. GP del País Valencià. El campió del món torna a caure i es disloca l’espatlla, però l’equip la hi col·loca a lloc i el pilot fa el cinquè millor temps amb la segona moto

El rosinc Maverick Viñales (Yamaha) va fer la posició preferent del GP del País Valencià de Moto GP, seguit per Àlex Rins (Suzuki) i les Ducati d’Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci. Marc Márquez, que vol celebrar el títol amb la seva desena victòria de la temporada, va caure en la primera volta llançada de la Q2. Se li va tornar a dislocar l’espatlla esquerra però el seu equip la hi va posar a lloc i pocs minuts després va tornar a sortir a la pista amb la segona moto. Sorprenentment va fer el cinquè millor temps. A principis del mes vinent s’operarà per resoldre un problema que fa temps que arrossega.

L’entrenament cronometrat es va disputar sobre sec després que la pluja que encara va caure al matí donés una petita treva als pilots. La pole de Mack va ser molt meritòria perquè l’empordanès va haver de passar per la Q1 després de quedar fora dels deu primers en la combinada dels entrenaments lliures. És el primer pilot que va aconseguir liderar la Q2 després de superar el tall de la Q1 des que Marc Márquez fos el primer a aconseguir-ho en l’estrena de Tailàndia en el mundial. És la sisena posició preferent de Viñales en Moto GP i la primera del curs.

Rere el 93, la primera línia de la graella la tancarà Pol Espargaró (KTM), sisè, mentre que el seu germà Aleix (Aprilia) sortirà vuitè, rere Andrea Iannone (Suzuki), i Dani Pedrosa (Honda), novè en el seu últim gran premi. Jorge Lorenzo (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha) no van superar la Q1 i sortiran tretzè i setzè, respectivament.

Els pilots de Moto2 es van trobar l’asfalt sec. Xavi Vierge (Kalex) va competir fins al final pel millor temps amb Luca Marini (Kalex), en un bon moment de forma després del triomf a Sepang. L’italià, finalment, va millorar el seu temps fins a tres vegades mentre que el campió, Francesco Bagnaia, no va donar la sensació d’arriscar i sortirà des del quart lloc.

A Moto3, l’entrenament cronometrat es va disputar amb la pista encara molla tot i que es va anar assecant. La posició preferent se va endur Tony Arbolino, el pilot que va treure més suc de les rodes llises al final. El gironí Albert Arenas, amb cobertes de pluja, va ser novè, a un segon de l’italià.

Avui, l’aigua tornarà a ser la protagonista en la cloenda del curs, amb una previsió del cent per cent de pluja a Xest.

LA DADA

1
’pole’
ha aconseguit Maverick Viñales en tota la temporada a MotoGP

PREVISIÓ DE PLUJA

Avui, l’aigua tornarà a ser la protagonista en la cloenda del curs, amb una previsió del cent per cent de pluja a Xest

Viñales no es veu favorit

“L’equip està treballant molt bé, hem millorat l’electrònica durant el cap de setmana i m’he sentit millor”, va explicar un eufòric Viñales després de fer la pole. El pilot, amb tot, no veu clar que sigui el favorit per guanyar la cursa d’avui: “Hem de millorar la moto en aigua i també haig de pilotar més bé; si m’avancen haig d’anar cap endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)