Sense ordre ni concert

Handbol. Derrota del Bordils a la pista del Barça B, líder de la lliga, en un partit boig en el qual, per moments, ningú s’explicava què passava a la taula

barça b 34 bordils 27

FC BARCELONA B LASSA:Pérez Molina, Roca, León (5), Knorr (9), Oliveras (3), Bodor, Blanco (1), Diocou (4), Suárez-Pumariega (1), Rosell, Calle (2), Vaillo (2), Forns, Klein (3), Estepa (1) i pacual (3).HANDBOL BORDILS:González, Xicu Reixach, Márquez (7), Combis (3), Prat (2), Palahí, Masó, Vilanova (1), Masmiquel (1), Canyigueral (3), Moreno (1), Montes, Pep Reixach (2), Ferrer (6), david Mach (1) i Fornès.PARCIALS:3-0, 6-4, 8-6, 11-8, 14-9, 19-13; 20-15, 23-15, 25-20, 29-26, 30-25 i 34-27.ÀRBITRES:Álvarez Boixaderas i Escoda Pérez. Exclusions a Oliveras, Bodor (2), Dioucou, Suárez-Pomariega i Calle pel Barça B i a Prat i Vilanova pel Bordils

Miguel Ángel i Jordi Herranz Pellejero són, segons l’acta oficial del partit, els responsables del despropòsit a la Joan Gamper. I fins i tot podria constar-hi malament el seu nom. No seria l’únic error. N’hi havia un reguitzell en els golejadors i fins i tot en els parcials –rectificats en la fitxa adjunta, perquè el primer era 0-0 [3-0] i al descans 16-11 [19-13], només a tall d’exemple–. Un duel resolt des de l’inici i que no s’acabava mai. Trobar-li un sentit, ja...

El Bordils va enllaçar la cinquena derrota en cinc partits com a visitant. Les dues darreres són contra els dos primers de la lliga i, el millor, el rendiment al Blanc i Verd dels de Sergi Catarain aquest curs, d’on només ha volat un punt i, dissabte, és el Novàs, amb un punt menys que el Bordils, el pròxim rival.

Amb el peu esquerre

“Si no som eficaços som cadàvers” és el missatge de Cata al temps mort, amb 3-0 al marcador quan s’havien jugat 4:42. El tècnic havia advertit fins a la sacietat com havien d’acabar els atacs. I, al descans amb 19-13, havien comès 13 errades en el llançament. “És molt complicat estar dins el partit amb 50% d’efectivitat”, va dir després del partit el tècnic. Esteve Ferrer va fer el primer gol visitant superats els cinc minuts i mig (3-1) i, el central banyolí, liderava l’atac del Bordils amb tres gols, que amb els dos de Marc Canyigueral i el d’Ignasi Moreno a la contra ajustaven el resultat (7-6).

Knorr, amb dos gols, es va afegir a la festa local de Diocou –l’esquerrà feia el quart en l’11-6– per obrir una primera escletxa en el marcador. El Barça arribaria a tenir un marge de set gols (19-12, Oliveras) abans que Combis, al contraatac, fes l’últim gol abans del pas pels vestidors. Després, l’inici bordilenc va ser antagònic al de la primera meitat: Masmiquel a la primera possessió i Xicu Reixach de lluny a la segona (19-15). “Era d’anada i tornada, amb molt de descontrol. El volíem controlar, dins el ritme alt perquè ens interessa i amb 16 podíem fer canvis. Però no podíem ser eficaços a porteria i era complicat fer un replegament en condicions”, va explicar Catarain, que com tothom qui ho veia, els àrbitres fins i tot, se’n feia creus. Un gol del Bordils –Márquez, que en va fer dos seguits–va pujar al marcador quan se n’havien fet uns quants per banda. Hi havia exclusions al Bordils per no fer bé els canvis o per accions que havien passat molt abans. I en aquest desconcert Àlex Pascual feia el 27-20 de flai. Un altre cop set avall, tot semblava sentenciat. Però sense ordre ni concert el Barça B va veure com el Bordils gairebé li puja a collibè: 28-25, David Mach i Esteve Ferrer 28-26. Els dos, amb la porteria blaugrana buida.

Encara amb més de 10 minuts per jugar-se, el caos es va apoderar de la ciutat esportiva del Barça. Amunt i avall, Leon feia el 29-26 i una exclusió bordilenca obria un parcial que, ja sí, llavors, tancava el duel (32-26). “Ha estat un partit complicat, però en general me’n vaig content per la lluita i l’entrega. La decepció és no haver estat en el partit des de la primera part”, va sintetitzar Sergi Catarain.