Natació

Emotiu comiat en l’última prova d’Erika Villaécija

Natació. Àfrica Zamorano guanya la medalla d’or en els 200 m esquena del campionat d’Espanya absolut d’hivern i fa la mínima per al mundial de piscina curta amb 2:05.40

Emoció, llàgrimes, aplaudiments i obsequis per a Erika Villaécija en l’última competició que va disputar en la seva carrera esportiva en l’elit. La barcelonina del CN Sabadell va disputar la seva darrera prova en l’última jornada del campionat d’Espanya absolut d’hivern i després va rebre un petit homenatge davant del nombrós públic i nedadors que van omplir la piscina de la Nova Escullera del CN Barcelona, on es va disputar el campionat. En la jornada del matí, Erika Villaécija va disputar les eliminatòries dels 200 m esquena i dels 200 m papallona i en les dues es va classificar per a la final. A la tarda va renunciar a nedar la primera prova i en la segona va finalitzar en la cinquena posició amb un últim registre de 2:14.71. Després va ser l’hora de l’homenatge. A la zona del podi i visiblement emocionada, Erika Villaécija va agrair els continuats aplaudiments del públic i va rebre l’insígnia d’or de la federació espanyola i uns obsequis de la federació catalana i del seu club, el CN Sabadell, que li van donar els capitans dels equips.

En l’apartat competitiu, el més destacat van ser les tres mínimes per al mundial de piscina curta d’Hangzhou (Xina) que van aconseguir la barcelonina Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) en els 200 m esquena (2:05.40), la mallorquina Catalina Corro (CN Sabadell) en els 200 m papallona (2:09.17) i el madrileny Hugo González (Real Canoe) en els 200 m esquena (1:52.48).

Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) va guanyar el títol estatal dels 200 m esquena i amb el seu registre de 2:05.40, que també és la seva marca personal, va aconseguir la mínima per al mundial. Catalina Corró va aconseguir els 2:09.17 en les eliminatòries del matí i en la final de la tarda va tornar a demostrar que està en un gran moment de forma i va guanyar gairebé amb la mateixa marca, 2:09.18. En els 50 m lliure la victòria va ser per a la castellonenca Lídon Muñoz (CN Sant Andreu), que es va imposar amb 24.58, mínima mundial FINA però no mínima de la federació estatal. La cinquena posició va ser per a la jove Ainhoa Campabadal (CN Caldes), que va fer 25.98 i que és una nova millor marca estatal per a l’edat de 15 anys. En els 1.500 m lliure Albert Escrits (CN Sant Andreu) va guanyar el títol estatal amb un nou registre personal de 14:45.84. En els 4x100 m estils el CN Sant Andreu format per Àfrica Zamorano, Jèssica Vall, Alba Guillamon i Lídon Muñoz va guanyar el títol amb 3:58.94.