Handbol

Qui no corre vola

Handbol. Els cinc fitxatges del Barça, Möller, Mortensen, Fàbregas, Petrus i Duarte, van tenir un paper determinant en el triomf contra el Vardar, una evidència de la seva ràpida adaptació

El Barça Lassa va resoldre la visita del Vardar al Palau Blaugrana amb un quart d’hora de frenesí després de la represa. L’equip barceloní va sentenciar el rival amb un parcial d’11-3 (28-18), i ho va aconseguir bàsicament amb els cinc fitxatges del curs a la pista: Kevin Möller, Casper Mortensen, Ludovic Fàbregas, Thiagus Petrus i Gilberto Duarte. La circumstància no és casual i demostra fins a quin punt s’han adaptat al vestidor blaugrana, així com l’encert del cos tècnic per triar les peces que millor encaixen en el nou sistema de joc. El pivot Ludovic Fàbregas ha estat el fitxatge estrella de la temporada, i la seva ascendència i aportació, tant en defensa com en atac, es va fer palesa des de les primeres jornades. Mortensen, màxim golejador de l’equip tant en la lliga de campions (42) com en la lliga Asobal (56), també està com un peix a l’aigua en un equip que intenta imposar un ritme de joc tan elevat. Els nou gols contra el Vardar el van impulsar en el set ideal de la jornada. El brasiler Thiagus Petrus s’ha convertit en el líder de l’eix defensiu i s’entén perfectament tant amb Fàbregas com amb Cedric Sorhaindo.

Els tres jugadors –Fàbregas, Mortensen i Petrus– ja havien evidenciat de sobres que eren perfectament vàlids per als esquemes de joc blaugrana, però en el partit contra el Vardar es va demostrar, per si en quedava cap dubte, que tant Möller com Duarte també poden tenir un paper destacat en aquest equip. El gegant danès (2,00 m) ja havia resultat determinant en la consecució de la Super Globe a Doha, però dissabte es va poder reivindicar al Palau Blaugrana amb una actuació per emmarcar. Les seves deu aturades a l’inici de la segona meitat van ser el factor desequilibrant del partit i van propiciar la majoria de contraatacs, gràcies a la bona connexió i a la velocitat del mateix Mortensen i del vallesà Aleix Gómez. En aquest sentit, també va brillar el portuguès Gilberto Duarte, que va aprofitar perfectament la baixa de Timothey N’Guessan per exhibir la seva capacitat, tant en defensa com en atac, i va anotar quatre gols. Tant Möller com Duarte van ser ovacionats per l’afició del Palau, que va registrar la millor entrada del curs, amb 3.864 espectadors, i després van rebre els elogis de Xavi Pascual en la roda de premsa. La tarda de glòria per a Möller es va completar amb l’elecció d’una de les seves aturades –una en dos temps a una canonada de Vuko Borozan– entre les cinc millors de la jornada. També un xut de maluc d’Aron Pálmarsson va figurar entre els cinc millors gols del cap de setmana europeu.

Sense entrar a valorar individualitats, Xavi Pascual ja havia manifestat a principi de curs la seva opinió sobre les cinc noves incorporacions. “Estan complint amb el que havíem marcat. El temps d’adaptació es tracta que sigui el mínim possible i penso que ja encaixen perfectament en la dinàmica del grup, i això és el més important. Dins del joc del grup, pràcticament no es nota qui és nou i qui no ho és, perquè també els ha beneficiat el fet d’haver canviat la nostra manera de jugar, i per això som tots una mica nous. No crec que s’hagi de comparar els vells i els nous, hi ha una plantilla i és el que tinc”, va sentenciar. En tot cas, en la ràpida i en la bona adaptació dels cinc nous fitxatges, també hi té molt a dir el bon grup humà del conjunt de Pascual, encapçalat pels seus tres capitans: Víctor Tomàs, Raúl Entrerríos i Cedric Sorhaindo.

DISTINGITS

Mortensen, entre els seleccionats en el set ideal de la jornada. Una aturada de Möller i un gol de Pálmarsson també figuren entre els escollits

Avui l’Ademar, rival de l’Asobal

El Barça mirarà de donar continuïtat a la seva exhibició contra el Vardar en el partit que avui mateix (20.30 h, per Gol) disputarà contra l’Ademar de Lleó, l’altre equip de l’Asobal que juga la lliga de campions i que pugna per la segona plaça amb el Bidasoa i el Fraikin BM Granollers. L’equip blaugrana, líder invicte, tornarà a posar a prova la seva capacitat ofensiva contra un dels conjunts amb millor balanç defensiu –encaixa 23,2 gols per partit–. Caldrà veure si Tim N’Guessan, amb molèsties musculars, torna a l’equip o bé es reserva per al partit de dissabte contra el Kielce, decisiu per consolidar el lideratge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)