Tennis

Croàcia celebra la darrera copa Davis convencional

Tennis. Marin Cilic supera Lucas Pouille en tres sets i situa l’1-3 davant de França en una final clara per als balcànics, que alcen la segona enciamera

L’estratègia del capità Yanick Noah, que plega –ja ho tenia previst per dedicar-se a la música–, de recuperar Lucas Pouille, relegat divendres a la suplència tot i que era el número u francès, per salvar ahir els mobles no li va sortir bé. Marin Cilic, el millor jugador de la final, molt superior, el va derrotar amb claredat per 7-6(3), 6-3 i 6-3 en dues hores i 17 minuts consumant el triomf amb un globus fantàstic i fent pujar l’1-3 definitiu al marcador d’una fila de la Davis que ha confirmat els pronòstics. Pouille va plorar abraçat a Noah i assegura que no jugarà més la Davis.

És la segona copa Davis de Croàcia (2005) i tanca la ferida de la final perduda el 2016 a Zagreb contra a l’Argentina. Els croats passen a la història com els darrers campions del format tradicional en la 106a edició que, curiosament, ha enfrontat a les mateixes seleccions que es van jugar el mundial de futbol amb triomf gal. En totes dues ocasions, la presidenta croata Kolinda Grabar-Kitarovic en va ser testimoni.

A França se li va escapar la final en la jornada de divendres, quan tant Marin Cilic davant del renascut Jo-Wilfried Tsonga, com Borna Coric, contra Jeremy Chardy, van estirar de galons davant dels seus rivals i van reflectir la seva posició de superioritat en el rànquing ATP¨–7è i 12è–. L’èxit ha estat incontestable. En els tres partits individuals, els de Zeljko Krajan no han cedit cap set i, una dada esfereïdora des del punt de vista dels locals, mai no han perdut el servei tot i haver de gestionar la pressió ambiental de més de 20.000 espectadors entregats a la causa francesa en el Pierre Mauroy de Lille. L’equip capitanejat pel carismàtic Noah, campió el 2017 i que ha jugat tres finals en els últims cinc anys, va sobreviure dissabte amb respiració artificial amb un triomf en els dobles de Mahut-Herbert contra Pavic-Dodig, però ahir es va agenollar definitivament.

Ha estat el cap de setmana dels meus somnis. Tots junts hem guanyat. És una sensació molt intensa
Marin Cilic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)