Atletisme

S’allarga el càstig a Rússia

Dopatge. El consell directiu de la IAAF resol allargar la suspensió fins al 2019 mentre no rebi les dades del laboratori de Moscou

El consell directiu de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) va resoldre ahir mantenir la suspensió a Rússia el 2019 fins que rebi les dades del laboratori de Moscou, segons va anunciar el seu president, el britànic Sebastian Coe. La conseqüència més immediata de l’ampliació del càstig és que Rússia no podrà participar amb bandera pròpia en els europeus en pista coberta de Glasgow, el mes de febrer. “Evidentment, podran competir sota la bandera neutral els atletes russos autoritzats individualment, com fins ara, sempre que compleixin estrictament els criteris en matèria de dopatge”, va aclarir Coe. La federació russa va ser suspesa per la IAAF el novembre de 2015 arran de les denúncies sobre dopatge sistemàtic amb ajuda estatal. La d’ahir va ser la novena vegada que el consell directiu de la IAAF decideix allargar la suspensió de Rússia, en contra del criteri aplicat per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), que el 20 de setembre va decidir aixecar “sota estrictes condicions” la suspensió a l’Agència Russa Antidopatge (AMA). La Task Force, encarregada d’avaluar el compliment per part de Rússia dels requisits marcats en matèria antidopatge, considera que no s’han complert en les dates marcades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)