Atletisme

Kipchoge i Ibargüen, els millors atletes del 2018

Atletisme. El flamant recordista mundial de marató i la competitiva saltadora colombiana ingressen en la selectiva llista de guardonats en la Gala de la IAAF, celebrada a Mònaco

El flamant recordista mundial de marató, el kenyà Eliud Kipchoge, i la competitiva saltadora colombiana Caterine Ibargüen, tots dos nascuts el 1984, van ingressar ahir en la selectiva llista de millors atletes de l’any (2018) en la Gala de la IAAF que es va celebrar a Montecarlo.

Kipchoge, el primer corredor a trencar la barrera de les 2h02 en la marató de Berlín (2h01:39) estava convençut de la seva victòria. “El millor atleta serà aquest any Eliud Kipchoge. Per això soc aquí. Si soc anunciat com a guanyador, significarà que el món creu en la meva història, en el meu treball dur”, deia hores abans del lliurament de guardons. Ibargüen també va ser notícia abans de la cerimònia perquè no li va arribar la maleta a Mònaco i va haver d’anar a un centre comercial per comprar-se un vestit nou per a la gala. La saltadora sud-americana ha compatibilitzat aquest curs la llargada i el triple salt, i en totes dues modalitat ha assolit el doble guardó en les principals competicions: la Lliga del Diamant, en la copa Continental, a Ostrava, i en el campionat Centre-americà i del Carib, a Barranquilla. La temporada vinent, amb el mundial de Doha i els Jocs Olímpics de Tòquio a l’horitzó, se centrarà novament en el triple salt, tot i que esporàdicament pugui competir en alguna prova de llargada.

Entre diversos guardons, ahir també es va atorgar al de les estrelles emergents, que es van endur el saltador de perxa suec Armand Duplantis i l’especialista de 400 m tanques dels Estats Units Sydney McLaughlin. En l’any de la seva eclosió, Duplantis ha assolit el títol mundial sub-20 i l’europeu absolut amb la segona millor marca de la història (6,05 m) i McLaughlin, entre altres fites, ha superat en dues ocasions el rècord mundial sub-20 de la seva especialitat (52.75).

Abans de la Gala, el consell directiu de la IAAF va designar Budapest com la seu del mundial a l’aire lliure del 2023. La capital hongaresa era l’única candidata a organitzar aquest campionat en un procés modificat per la federació internacional amb el propòsit de substituir les campanyes per un sistema de consultes internes. Budapest prendrà el relleu de Doha, la seu del 2019, i d’Eugène (Estats Units), la del 2021.

LES REACCIONS

Si sóc guardonat [abans de la gala] voldrà dir que tot el món creu en la meva història, en el meu treball dur
Eliud Kipchoge

PREMIATS

Armand Duplantis i Sydney McLaughlin, escollits com a estrelles emergents
Dedico aquest triomf a Déu, al meu entrenador Ubaldo Duany i a tot Colòmbia. Sóc supremament feliç
Caterine Ibargüen
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)