Hoquei sobre herba

Espanya diu adéu al mundial

Hoquei sobre herba. El triomf de França davant Argentina fa fora el combinat espanyol, que no ha passat de l’empat amb Nova Zelanda

La selecció espanyola, amb deu catalans a les seves files, no serà als vuitens de final del mundial de l’Índia. L’equip estatal, que acaba quart el grup A, no ha pogut superar Nova Zelanda en la tercera jornada de la fase de grups i no serà a la propera fase de la competició. La sort d’Espanya depenia del resultat de la selecció francesa, que ha guanyat Argentina per 5-3. El triomf dels gals, que accedeixen als vuitens com a segons classificats, fa fora l’equip estatal.

El combinat espanyol ha fet un partit molt seriós de principi a fi. Tot i algun ensurt inicial en defensa que ha rebutjat l’incommensurable Quico Cortès, els homes de Fred Soyez han cedit pocs espais als kiwi. Gaudia de poca presència ofensiva la selecció espanyola fins que Pepe Romeu s’ha inventat una passada de trenta metres en diagonal que ha deixat sol Albert Beltran i aquest no fallat. L’1-0 ha precedit uns moments d’alguna angúnia espanyola però l’equip estatal ha acabat fent-se amb el domini. De fet, en el segon període, Nova Zelanda ha baixat les línies, Espanya s’ha fet amb el timó i Álvaro Iglesias, després d’una assistència de Vicenç Ruiz, ha certificat el bon moment espanyol (2-0). I no s’han quedat aquí els jugadors del combinat estatal perquè Sallés, en l’únic penal córner dels dos primers quarts, no ha rematat amb precisió el llançament de penal córner que podria haver estat la sentència.

Després de la represa, Espanya li ha posat un punt de pausa al duel i ha sabut agafar la rosa per les espines. Amb poca presència a l’àrea rival però sabedor que li valia el 2-0. Li ha sortit bé però Nova Zelanda, a mesura que passaven els minuts, posava més pressió. En el darrer quart, però, tot ha canviat i els neozelandesos han sabut empatar: primer, amb un golàs de Phillips després d’un gran xut. I després, a les acaballes, amb una canonada ajustada de Russell en l’únic penal córner dels kiwi en tot el partit.