Més esport

Un Barceloneta de pòquer

Waterpolo. Amb quatre victòries en les quatre primeres jornades de Champions, l’equip mariner manté un inici de temporada impecable que també es visualitza en la lliga

L’Atlètic Barceloneta aterrava ahir a Barcelona procedent de Budapest amb una victòria de prestigi sota el braç. I és que l’equip mariner podia presumir d’haver superat el vigent campió de la supercopa d’Europa, el Ferencváros, a la seva piscina (8-9). “Sabíem que era un partit molt complicat, però el vam afrontar amb totes les energies”, afirmava Roger Tahull, autor de tres dels nou gols que van permetre superar el conjunt magiar. Un triomf que permet als de Chus Martín presentar un full de serveis impol·lut en l’inici de la fase de grups de la Champions, amb quatre victòries després de quatre jornades disputades. Bons registres que també es traslladen a la lliga, on l’equip no ha descuidat el domini que exerceix des de fa anys. Després de nou jornades és líder invicte, amb tres punts més que el seu primer perseguidor, el CN Terrassa.

Mantenir aquesta bona dinàmica de joc i resultats és l’objectiu que se li presenta al Barceloneta abans de l’aturada de la competició coincidint amb les dates de Nadal. De fet, al calendari ja es visualitza la visita a la piscina de Sant Sebastià d’un dels equips més poderosos del continent, el Pro Recco (19 de desembre). “Sabem que serà difícil, però ens sentim còmodes amb el nostre joc i si seguim confiant en nosaltres tenim possibilitats de guanyar”, pronostica Tahull en relació amb l’atractiu partit contra el conjunt italià, que també compta els seus partits de Champions per victòries i, per tant, comparteix el lideratge del grup amb el Barceloneta.

El duel contra el Pro Recco serà un bon termòmetre per analitzar com de sòlida és la candidatura dels mariners a la màxima competició europea. Tahull destaca que es tracta “d’una competició molt oberta” i que primer de tot cal seguir avançant pas a pas per accedir a la final a vuit, que es disputarà a principis de juny a Hannover. Una vegada allà “pot passar de tot”.

Tot just tres dies després d’enfrontar-se al Pro Recco, el Barceloneta rebrà el CN Terrassa, a hores d’ara el segon classificat de la lliga. “El calendari ha volgut que sigui així, però estem preparats. A més, també tenim el partit contra el CN Mataró Quadis [15 de desembre]”, recorda Tahull, que amb 21 anys s’ha erigit en un dels boies amb més projecció, no només amb el Barceloneta sinó també a la selecció espanyola. De fet, així ho mostren els seus registres. A banda del seu treball per endarrerir les defenses rivals, ha sumat nou gols en la Champions i 16 en la lliga, i s’ha erigit en el segon màxim realitzador del Barceloneta en el campionat, rere Álvaro Granados. “Estic fent un bon inici de temporada, però també és gracies als companys. El waterpolo és un esport d’equip i sense els companys un jugador no pot brillar”, conclou amb una apreciable modèstia.

LES FRASES

Comptem els partits per victòries i hem de seguir així. El proper duel contra el Pro Recco serà difícil, però confiem en nosaltres

CALENDARI

Abans de tancar l’any els mariners rebran el poderós Pro Recco i el CN Terrassa, segon classificat en la lliga
Estic fent un bon inici de temporada, però també és gràcies als companys. L’equip t’ajuda a brillar
Roger Tahull
BOIA DEL BARCELONETA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)