Handbol

Un partit per recordar

Handbol. Els joves del filial Àlex Pascual, Mamadou Diocou i Juri Knorr, tots tres de 18 anys, no oblidaran mai el dia del seu debut amb el primer equip del Barça contra el Teucro

El rejoveniment de la plantilla del Barça és una realitat, però a un equip amb el nivell d’exigència i la càrrega de partits com els que té el conjunt blaugrana li convé tenir els jugadors del filial preparats per cobrir qualsevol contingència. Amb la lliga de campions aparcada fins al febrer i la copa Asobal de Lleida a l’horitzó, el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, la visita de l’antepenúltim classificat de la lliga Asobal, el Teucro gallec, era un partit idoni per fer descansar alguns titulars i donar l’alternativa als joves components del filial, líders de la divisió d’honor plata. Si més no així ho devia veure Xavi Pascual, que dimarts va donar un respir a Raúl Entrerríos, Casper Mortensen, Aleix Gómez i Ludovic Fàbregas, i va fer entrar en la convocatòria tres de les perles del Barça B: Àlex Pascual –fill de l’entrenador–, Mamadou Diocou i Juri Knorr. Tots tres van respondre a la confiança del tècnic i van tenir la seva quota de protagonisme en un partit plàcid i que no hauria passat a la història si no fos pel debut dels tres joves amb el primer equip.

L’entrada a la pista de l’extrem esquerre Àlex Pascual, passat el primer quart d’hora de joc, va ser fulgurant i va convertir en gol tres contraatacs seguits. Segur que no podia haver somiat una millor estrena un jugador que va ingressar al club en la categoria infantil. Al mateix moment i a l’altre extrem, també va entrar en joc Mamadou Diocou, que va aterrar a l’entitat blaugrana en la categoria cadet. D’origen senegalès, Mamadou té un germà, Babacar, que juga a futbol en les categories inferiors del Real Madrid. Dioucou va fallar el primer llançament, però es va refer amb dos gols molt ràpids. En tot cas, els dos joves extrems, en substitució de Víctor Tomàs i Aitor Ariño, van revolucionar el partit abans del descans (22-11) i van acabar el partit amb sis i cinc gols, respectivament. El central alemany Juri Knorr va arribar al Palau aquest estiu, però la seva adaptació ha estat meteòrica. No va poder anotar en cap dels dos llançaments que va intentar, però va brillar en la direcció del joc i repartint assistències.

Després del partit, Xavi Pascual va repartir felicitacions als tres joves de 18 anys: “És un premi que s’han guanyat. Estic molt orgullós de la feina que es fa a la base perquè això sigui possible.” En aquest sentit, va destacar que Roi Sánchez, el tècnic del filial, intenta traslladar el joc ràpid i vertical del Palau al seu equip al pavelló de la ciutat esportiva Joan Gamper. “Són jugadors que saben a què juguem, i per això són valents sobre la pista”, va remarcar Pascual amb referència a la idea de joc que tenen tots els equips de la secció. Àlex Pascual, Diocou i Knorr se sumen a altres jugadors del Barça B que ja han pogut debutar en el primer equip en els últims mesos, com Gerard Forns, Andrei Buzle, Pau Oliveras i Jannek Klein. Durant la temporada altres jugadors podrien seguir les seves passes.

Segons Roi Sánchez

Fa algunes setmanes, Roi Sánchez ja s’havia referit en aquest mateix diari als tres debutants de dimarts. Això és el que deia sobre Diocou, tot un portent físic: “Hem decidit que jugui d’extrem perquè creiem que és la posició en què pot arribar al primer equip. És un geni d’aquest esport i, tot i que encara comet errades per la seva edat, s’ha adaptat a la seva posició.” I sobre Àlex, el capità del filial, comentava: “Qualsevol que vegi els nostres partits veurà que és la nostra ànima; físicament no és tan fort com Mamadou, però té altres virtuts.” Finalment, també es va referir a Knorr: “És un dels millors jugadors d’Europa de la seva edat i no esperàvem que s’integrés tan bé.” Dimarts van exhibir el seu talent al Palau Blaugrana en una jornada que no oblidaran mai.

LES REACCIONS

Fora del camp és el meu pare, però al Palau és l’entrenador i jo soc un extrem que intento fer-ho tan bé com puc
Àlex Pascual
És increïble el que he viscut avui [per dimarts] i no ho puc descriure amb paraules. Soc molt feliç
Juri Knorr
És el que somiava des de petit. És el dia de la meva vida que més nervis he tingut, però un cop a la pista han quedat fora
Mamadou Diocou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)