Més esport

Deó: “Ha estat un pas enrere, però no canvia els plans”

Hoquei sobre herba. El president de la RFEH admet que ningú esperava una eliminació tan ràpida del combinat espanyol en el mundial, però manté la confiança en el projecte que encapçala Fred Soyez

L’eliminació del combinat espanyol masculí d’hoquei sobre herba –amb deu jugadors catalans a les seves files– tot just en la fase de grups del mundial que es disputa Bhubaneshwar (Índia) ha suposat un important revés a les expectatives que presentava l’equip que dirigeix Fred Soyez. El president de la RFEH, Santiago Deó, és el primer a admetre la decepció en apreciar que “tothom esperava més”. De fet, els últims resultats internacionals donaven crèdit a plantejar possibilitats de medalla. “Jo vaig dir que havíem d’anar pas a pas, però en cap moment pensàvem que quedaríem eliminats a la fase de grups”, comentava ahir Deó en atendre la trucada de L’Esportiu per valorar l’actuació en el mundial. Tot i admetre la patacada, va traslladar un missatge de calma i de suport a l’equip: “En cap cas estic desmoralitzat, només decebut per un resultat que no esperàvem. Però cal continuar amb les mateixes idees, jugar al millor possible i pensar en tot els que ens queda per poder estar a Tòquio 2020.”

El mandatari federatiu lamentava la manca de fortuna en algunes accions dels tres partits de la fase de grups del mundial –amb un balanç d’una derrota contra l’Argentina i dos empats contra França i Nova Zelanda–, però sense voler atribuir la ràpida eliminació només a aquest factor. Tampoc a la victòria (5-3) de França contra l’Argentina –vigent campiona olímpica–, que condemnava els de Fred Soyez en l’última jornada. “Hem vist resultats estranys en qualsevol campionat del món. L’Argentina va jugar per guanyar, no en tinc cap dubte”, comentava Deó, que va defugir suspicàcies. De fet, va exposar que França “ja no és la ventafocs d’abans”. “Necessitava guanyar i va sortir a totes. Va ser una combinació. Als francesos els va sortir tot, al contrari que a nosaltres. Van guanyar justament, no en tinc cap altra lectura.”

La ràpida eliminació tindrà conseqüències negatives pel que fa al rànquing del combinat espanyol masculí d’hoquei sobre herba, amb les implicacions que això suposa en propers campionats i eliminatòries. “Perdre posicions al rànquing pel fet de no sumar punts al mundial més enllà de la fase de grups és un pas enrere, però nosaltres tenim un cicle fins a Tòquio 2020 amb aquest grup. El mundial ha estat un pas enrere, i no és pot amagar, però no canvia els nostres plans”, va manifestar Deó, que manté la seva confiança en el projecte de Fred Soyez: “Ara és moment de mantenir la calma, la unió del grup i la il·lusió per a les properes fites, que són tant o més importants que les que ja han passat.”

En aquest sentit, el combinat espanyol ja té programat per al 19 de gener un duel contra Bèlgica a València coincidint amb l’estrena a la Pro League, una nova competició que substitueix la lliga mundial i que atorga places per a la copa del món i els Jocs Olímpics.

Soyez: “És una decepció, però cal avançar”

Des de l’Índia, seu del mundial, Fred Soyez, també admetia la frustració pel resultats que hi han obtingut. De fet, els qualificava de “gran decepció”, ja que contrasten amb les expectatives que tenia l’equip. Tot i això, va destacar el bon joc mostrat: “A nivell d’hoquei som dels equips que millor juguen, però ens ha faltat tenir una mica més d’efectivitat de cara a porteria. Hem tingut possessió, ocasions... Realment ho hem tingut tot per guanyar els tres partits, però dissortadament no ha pogut ser.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)