Més esport

Un any preolímpic

Els mundials dels esports mediàtics i la recerca de la classificació per als Jocs de Tòquio del 2020 tindran el protagonisme

Barcelona serà la seu de tots els campionats del món dels patins

La recerca de la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio de l’any vinent i els mundials de la majoria d’esports més mediàtics –menys el futbol– són els fets més destacats del calendari esportiu del 2019, que tindrà totes les característiques d’un any preolímpic. En l’àmbit català destaca per sobre de tot que Barcelona serà la seu dels World Roller Games, és a dir, dels mundials de les deu disciplines dels patins. Del 4 al 14 de juliol la capital catalana acollirà més de 4.000 esportistes de 115 països que lluitaran en les deu modalitats diferents del patinatge per ser els millors del món, des del tradicional hoquei sobre patins fins al més nou de l’scooter (el patinet). A Catalunya es disputarà també un altre mundial ja que la Seu d’Urgell organitzarà el de piragüisme en la modalitat de l’eslàlom, del 24 al 29 de setembre.

A banda d’això, els aficionats catalans a l’esport del motor podran tornar a presenciar un any més les proves del mundial de fórmula 1 –el 12 de maig– i de Moto GP –el 16 de juny–, al circuit de Catalunya, i la prova del mundial de ral·lis del 24 al 27 d’octubre per diferents indrets del territori.

Com a bon any preolímpic, aquest 2019 que acaba de començar servirà perquè la majoria dels esports que seran presents als Jocs de Tòquio del 2020 organitzin les seves diferents fases de classificació per acabar de decidir els esportistes i els equips que hi seran presents. Les diferents mínimes en les seves disciplines, els bons resultats en els mundials o en els tornejos específics de classificació serviran per aconseguir el bitllet olímpic.

En el calendari esportiu d’aquest any també hi ha un bon grapat de mundials. El primer a decidir un nou campió serà el d’handbol, que es començarà a disputar d’aquí a pocs dies, del 10 al 27 d’aquest mateix mes de gener. Té dues seus i es jugarà a Alemanya i a Dinamarca. Del 31 de març al 7 d’abril es jugarà a l’Argentina el mundial de futsal de l’AMF, en què participarà la selecció catalana. El mundial de futbol masculí es va disputar l’any que acaba de finalitzar i aquest 2019 és el torn del mundial de futbol femení. Es jugarà del 7 de juny al 7 de juliol a la localitat francesa de Nantes. En aquests mateixos mesos hi haurà dues competicions destacades de futbol masculí: la copa Amèrica, que es disputarà al Brasil del 14 de juny al 7 de juliol, i la copa d’Àfrica, que està prevista del 15 de juny al 13 de juliol, però que encara no té seu.

La Confederació d’Àfrica va retirar l’organització al Camerun pels seus retards i la falta de seguretat, i ha d’escollir d’aquí a poques setmanes una nova seu –hi aspiren el Marroc, Sud-àfrica i Egipte.

Els grans mundials

El continent asiàtic serà la seu de quatre mundials dels esports més populars i mediàtics. El de natació, amb el waterpolo, la natació artística i els salts, es disputarà a Gwangju, a Corea del Sud, del 12 al 28 de juliol, mentre que el títol de campió del món de bàsquet masculí es decidirà del 31 d’agost al 15 de setembre a la Xina.

Els títols mundials de totes les proves d’atletisme es decidiran al mig del desert de Doha (Qatar) entre el 17 de setembre i el 6 d’octubre, per evitar la calor de l’estiu. Al Japó es disputarà el mundial més llarg, amb 44 dies de competició: el de rugbi. La copa del món de la pilota ovalada començarà el 20 de setembre i la final es disputarà el 2 de novembre.

DURANT ONZE DIES

Els WRG es disputaran a la capital catalana del 4 al 14 de juliol

CAP A L’ÀSIA

Els mundials de natació, bàsquet, atletisme i rugbi es faran al continent asiàtic

EL PRIMER

El títol mundial maculí d’handbol es decidirà del 10 al 27 d’aquest mes de gener

TÒQUIO 2020

Els Jocs Olímpics de l’any vinent hi seran presents, ja que es buscarà la classificació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)