Tres títols en tres finals

Handbol. Les seleccions catalanes infantil i juvenil masculina, i la cadet femenina guanyen l’or en l’estatal

Les tres seleccions catalanes que van disputar les finals del campionat d’Espanya de seleccions van aconseguir la victòria i es van penjar la medalla d’or. Els combinats infantil masculí, cadet femení i juvenil masculí es van imposar als seus respectius rivals i es van emportar el títol. El primer conjunt que es va assegurar la medalla d’or va ser l’infantil masculí, que va derrotar per un ajustat 23-22 Astúries. L’equip que dirigeix Sergi Baguer va saber remuntar un marcador advers (9-12 en el descans) i en un final d’infart es va emportar la victòria i el títol.

La selecció catalana cadet femenina va imposar la seva superioritat en la final contra Galícia i va guanyar per 38-24. El conjunt que entrena Samu Sánchez va arribar al descans amb un 18-14 al seu favor i en la segona meitat es va distanciar clarament. El combinat juvenil masculí va demostrar el seu potencial contra el País Valencià i va guanyar la final per 36-20. El conjunt que dirigeix David López va anar a davant en la primera meitat (17-15 en el descans) però va ser en la segona part quan es va escapar definitivament en el marcador.

Catalunya va dominar l’estatal de seleccions que es va disputar a Valladolid amb tres títols, l’infantil masculí, el cadet femení i el juvenil masculí. Cap més autonomia no va passar d’un. Navarra va ser campiona en l’infantil femení, el País Valencià en el juvenil femení i Castella i Lleó en el cadet masculí.

Els dos combinats catalans que van lluitar per la medalla de bronze no van poder guanyar els seus partits i van quedar fora del podi en finalitzar en la quarta posició. La selecció infantil femenina va perdre per 18-22 contra Castella La Manxa en el partit de la tercera i la quarta plaça, mentre que la juvenil femenina va caure contra Astúries per 29-33.

El conjunt català cadet masculí va tancar la seva participació en aquest estatal de seleccions en la setena posició després de guanyar l’Aragó per 41-28 en el partit del setè i vuitè lloc.

SENSE BRONZE

Els combinats infantil i juvenil femení van perdre els partits per la tercera plaça