Ciclisme

Perseguint un somni

Ciclisme. El Massi-Tactic serà el primer equip femení català que competirà en el calendari internacional amb un nou projecte ideat i liderat pel Baix Ter

Bones notícies per al ciclisme i l’esport femení en general a Catalunya. El ciclisme català tindrà aquest 2019 per primera vegada un equip en la categoria l’UCI Women’s Team, el Massi-Tactic, que es va presentar ahir a la tarda a Salt. El projecte, amb seu a Torroella de Montgrí, és fruit del treball de fa anys del CC Baix Ter i del seu promotor i president, Sergi Güell, que ha aconseguit el suport de les marques Massi –material–i Tàctic –roba– per endegar aquesta petita revolució a Catalunya. L’equip competirà en la mateixa categoria que el Movistar, el conjunt de referència ara en el ciclisme espanyol.

El nou Massi Tactic debutarà oficialment en la volta al País Valencià (8-10 de febrer) i aspira a ser convidada a les dues grans proves del calendari espanyol, l’Emakumeen Euskal Bira i la Madrid Challenge, organitzada per la Vuelta. A Catalunya l’equip es deixarà veure en totes les proves de la copa catalana. El calendari inclou altres cites del calendari internacional com ara la volta a Burgos i la clàssica Sant Sebastià. La Unió Ciclista Internacional intenta promoure el ciclisme femení professional amb mesures encaminades a afavorir les ciclistes professionals, com l’establiment d’un salari mínim o el reconeixement de les baixes per paternitat.

Joventut i experiència

L’equip estarà format per un bloc de ciclistes d’entre 18 i 34 anys. Sergi Güell va destacar la dificultat de fer realitat una idea tan ambiciosa: “L’esforç ha estat molt gran; molts mesos als despatxos treballant i molta gent que ens ha ajudat; però som l’únic equip UCI a Catalunya en qualsevol modalitat.” La corredora Mireia Benito va reivindicar que en el ciclisme també s’han de “trencar els tòpics de gènere”. “La nostra il·lusió és infinita i estem aquí perseguint els nostres somnis”, va dir la ciclista, una de les de més projecció a Catalunya.

Belén López 34 anys
Onze cops campiona d’Espanya de pista
Sofía Barriguete 18 anys
Campiona d’Espanya de velocitat
Nekana Gómez 19 anys
21 medalles en campionats d’Espanya
Teresa Ripoll 21 anys
Internacional juvenil
Elisabet Escursell 22 anys
Campiona d’Espanya juvenil
Elisabet Llabrés 21 anys
Sisena en la copa d’Espanya sub-23.
Cristina Aznar 28 anys
Victòria a la Burggener Strassenpreis
Sandra Moral 27 anys
Vencedora de la copa Galícia
Naomí Ferré 27 anys
Campiona de Catalunya de contrarellotge.
Mireia Benito 22 anys
8a a la Vuelta a Espanya sub-23. Campiona de Catalunya en ruta.
Marina Isan 24 anys
Excorredora del Catema-Baix Ter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)