L’equip de Ribera cou la victòria del debut a foc lent

Mundial. El conjunt espanyol sempre porta la iniciativa, però no pot sentenciar la selecció de Bahrain fins als últims deu minuts

bahrain 23 Espanya 33

BAHRAIN:Husain; Jalal (1), Habib (7, 6 p.), Abdulredha, M. Merza (3), A. Merza (1), Al Samahiji –equip inicial–; Khamis (p.s.), Basham, Yaseen, Madan (1), Mahfoodh, Alsalatina (3), Saad i Alsayyad (7).ESPANYA:Corrales; Solé (7, 3 p.), A. Duixebàev (5), Entrerríos (2), D. Duixebàev (3), Ariño, Aginagalde –equip inicial– Gonzalo (p.s.), Gurbindo (3), Fernández (2), Sarmiento, Cañellas (2), Viran, Aleix (3, 1 p.), Guardiola (4) i Figueras (2, 1 p.).PARCIALS:2-4, 3-7, 5-9, 8-12, 10-15, 11-16; 13-17, 15-20, 17-23, 19-26, 20-29 i 23-33.ÀRBITRES:Grillo i Lenci. Exclusions: Jalal, A. Merza (2), M. Merza, Alsalatina i Yaseen, per Bahrain; i Fernández, Cañellas (2) i Guardiola, per Espanya.PÚBLIC:Uns 7.000 espectadors en el partit disputat a l’Olympiahalle de Munic.

L’equip espanyol, amb sis jugadors catalans a les seves files, va saber coure la victòria contra Bahrain a foc lent. El conjunt de Jordi Ribera va saber usar les seves armes i tenir la paciència necessària per anar erosionant la resistència d’un rival incòmode, amb poca presència física però molta mobilitat, lluny dels paràmetres de l’handbol europeu. El partit es va trencar en els últims 10 minuts. Espanya va aprofitar que Husain Alsayyad, el referent del rival, no era a l pista per sentenciar amb un parcial de 0-5 (19-29) que Bahrain ja va ser incapaç de remuntar.

L’equip espanyol va marcar territori de bon començament. Amb una defensa 5-1, amb Àlex Duixebàev com a jugador més avançat, el conjunt de Ribera va recuperar algunes pilotes i amb sortides al contraatac, ben culminades pel vallesà Ferran Solé, va obrir ràpidament una escletxa en el resultat (3-7). El menut central Alsayyad –amb prou feines arriba a l’1,70 m– feia valer el seu talent i amb accions individuals mantenia vives les aspiracions de Bahrain (9-12). Amb les primeres rotacions, Espanya es va situar amb una defensa 6-0, i feia una altra estrebada en el resultat amb els gols de penal d’Adrià Figueras i el debutant Aleix Gómez, i un contraatac de Guardiola (9-15). Les bones intervencions de Mohamed Husain en el tram final van impedir que l’escletxa es fes més gran abans del descans (11-16).

Després de la represa, l’intercanvi de cops es va mantenir durant 20 minuts, amb diferències que oscil·laven entre els 3 i els 6 gols. Sense Alsayyad a la pista, l’equip asiàtic va perdre el rumb en atac i l’equip de Ribera, més sòlid en defensa, ho va aprofitar per fer l’estocada definitiva. El conjunt dirigit per Gudmundur Gudmundsson ho va intentar amb atacs amb set jugadors, però no hi va haver res a fer. Solé, autor de 7 gols sense errades i escollit el jugador més valuós del partit, hi va posar la sentència amb una diana més a porteria buida i un penal (21-33). Diumenge tocarà Islàndia.

LA REACCIÓ

Ens ha costat trobar el ritme, però hem de treure conclusions positives
Ferran Solé
jugador més valuós del partit

Croàcia sentencia Islàndia al final

Croàcia va ratificar que serà la gran rival del conjunt espanyol pel lideratge del grup B després de vèncer Islàndia, per 27-31. Al conjunt illenc, liderat pel blaugrana Aron Pálmarsson, li van sobrar els últims minuts de cada part, quan va arribar la sentència de l’equip balcànic. En l’altre partit del grup, Macedònia no va tenir problemes per golejar el Japó (29-38). La primera gran sorpresa del campionat va ser la derrota de Qatar, el campió asiàtic, que va cedir per la mínima contra Angola (24-23). Un gol de Claudio Chicola en l’últim segon va condemnar la selecció de Valero Rivera i Daniel Saric. En els últims partits de la jornada els favorits van complir els pronòstics. França, la vigent campiona mundial, va vèncer ajustadament el Brasil (22-24), Noruega va superar la Tunísia del tortosí Toni Gerona (24-34) i Suècia es va imposar a l’Egipte del vallesà David Davis (24-27).