Atletisme

Quatre barres vetades

Atletisme. Per indicació de la federació espanyola, els catalans no poden vestir la samarreta de la selecció en el cros d’Elgoibar com feien des de fa anys

Els atletes seleccionats per la federació catalana per participar en el cros internacional d’Elgoibar no van poder competir diumenge amb la samarreta de la selecció catalana, equipament habitual en més de dues dècades de participacions catalanes.

No és el primer episodi d’aquest tipus en la prova basca. El 2016 el representant de la IAAF, l’espanyol Luis Miguel Landa, va vetar la samarreta quadribarrada a l’equip juvenil femení, tot i que va rectificar en la resta de curses.

Després de dos anys sense conflicte (2017 i 2018) aquesta vegada la federació espanyola s’ha empastifat de ple en una decisió molt sospitosa de tenir una motivació política. “Avui divendres, l’organitzador del cros d’Elgoibar ens comunica que la RFEA no autoritza la participació de seleccions autonòmiques, i els atletes hi han de participar amb la samarreta del seu club”, deia el missatge que van rebre els convocats abans de viatjar al País Basc.

Esportivament, a banda del novè lloc d’Ayad Lamdassem, l’onzè de Jonathan Romeo (Lloret-Selva) i el 26è de Bàrbara Ramon (AA Catalunya) en sènior, destaquen el triomf de la cadet Carla Bisbal (Igualada), els segons llocs de Carla Domínguez (JA Sabadell) i Marc Fernández (AA Catalunya) en juvenil i els tercers del cadet Víctor Rodríguez (Viladecans) i la juvenil Júlia de la Piedra (Barça).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)