Un triomf per meditar

Mundial. Les aturades de Corrales i l’eficàcia ofensiva de Ferran Solé (8 gols) solucionen un duel més complicat del previst per als de Jordi Ribera

ESPANYA 26 JAPÓ 22

ESPANYA:Corrales; Aleix Gómez (1), Gurbindo (1), Guardiola (1), Morros, D. Dujshebaev, Ariño –equip inicial– Pérez de Vargas (ps), Fernández, Entrerríos (5), A. Dujshebaev (3), Sarmiento, Aginagalde (1), Cañellas (4), Solé (8) i Figueras (2).JAPÓ:Kai; Motoki (3), Watanabe (1), Agarie (2), Yoshino (2), Doi (-) i Kasahara (1) –equip inicial– Kubo (ps), Miyazaki (2), Baig, Narita (1), Tokuda (7), Shida (2), Tamakawa (1), Okamot i Kadoyam.PARCIALS:0-2, 2-3, 4-4, 5-6, 7-8 10-11 (descans); 13-12, 16-13, 18-15, 20-18, 24-2 i 26-22.ÀRBITRES:Grillo i Lenci (Argentina). Van excloure per dos minuts Ariño, Morros i Gurbindo (Espanya), i Kasahara, Narita i Tamakawa (Japó).

El combinat espanyol va complir els pronòstics imposant-se ahir al Japó (26-22) i sumant la tercera victòria en tres partits de la fase de grups del mundial. Les sensacions que van deixar els de Jordi Ribera a l’Olympiahalle de Munic, però, van ser ben diferents de les del partit anterior. En aquest sentit, l’equip va fer un pas enrere respecte a la imatge exhibida contra Islàndia i que va permetre guanyar de set gols (32-25).

Ahir l’avantatge en acabar el partit va ser de quatre dianes, però aquesta renda no va amagar que els de Ribera no van estar còmodes en cap moment del duel. De fet, el conjunt nipó, que participa en el mundial amb una invitació de la federació internacional pel fet que els Jocs del 2020 se celebraran a Tòquio, va exhibir un nivell de joc superior al previst. Un fet que parla molt bé de la tasca que està duent a terme el seu tècnic, l’islandès Dagur Sigurdsson, que va conduir Alemanya a l’or en l’europeu del 2016 i a la medalla de bronze en els Jocs de Rio del mateix any.

Ben pocs podien preveure que en el descans el marcador reflectiria un 10-11 favorable al Japó, que va saltar a la pista molt més endollat que els jugadors espanyols. De fet, es de Ribera van trigar fins a vuit minuts a marcar el seu primer gol. Durant la primera mitja hora, Japó va mantenir l’avantatge i si no va ampliar la distància més enllà dels dos gols (7-9, 26’) va ser per les bones intervencions de Rodrigo Corrales sota els pals.

El porter del París Saint-Germain va ser un dels grans protagonistes del duel gràcies a les seves aturades. L’altre va ser el català Ferran Solé, que es va acabar erigint en la solució en atac per desencallar el partit després del descans. De fet, va esdevenir el màxim realitzador del partit, amb vuit gols.

La segona part va arrencar amb un parcial de 6-1 que va permetre a Espanya passar a dominar el resultat, però sense que la distància superés els quatre gols. Un fet que obligarà Ribera a revisar alguns aspectes del joc ofert ahir, i més tenint en compte que demà (20.30 h) Macedònia promet crear més dificultats.

Hem patit. No hem estat encertats en els tirs i no hem pogut tancar el partit fins a la segona part