Tennis

Triomfs de Djokovic i Zverev a Austràlia

Tennis.Els dos catalans, Ramos i Granollers, queden eliminats en el debut. En noies, Serena apallissa Maria, Halep pateix amb Kanepi i Muguruza i Suárez s’imposen amb solvència

La placidesa dels triomfs dels grans favorits ha estat la nota predominant de la segona jornada de l’obert d’Austràlia, amb victòries en tres sets tant del serbi Novak Djokovic com de l’alemany Alexander Zverev. El número 1 del món s’ha desempallegat del voluntariós nord-americà procedent de la prèvia Mitchell Krueger per 6-3, 6-2 i 6-2 en només dues hores i 3 minuts de superioritat en què ha clavat 42 cops guanyadors. Dijous li tocarà arromangar-se davant del perillós francès Jo-Wilfried Tsonga, que ha entrat el quadre convidat per l’organització perquè les lesions l’han fet caure en el precipici en el rànquing (177è), però que avui ha demostrat que ha tornat amb empenta derrotant l’eslovè sempre solvent Martin Klizan per 6-4, 6-4 i 7-6 (5).

Zverev, per la seva banda, ha eliminat l’eslovè Aljaz Bedene per 6-4. 6-1 i 6-4 amb 11 aces i un 83 per cent de punts guanyats amb el seu potent primer servei i sortirà altra cop de clar favorit en la segona eliminatòria contra el francès Jeremy Chardy.

La suor freda a pesar de la calor que fa a Melbourne l’ha patit el japonès Kei Nishikori, que s’ha trobat amb dos sets en contra davant de l’irreverent polonès de 23 anys procedent de la fase prèvia Kamil Majchrzak. El recent campió a Brisbane trencant una sequera de gairebé tres anys, però, ha reaccionar i ha reconduït la situació fins que el seu rival s’ha retirat en el cinquè set: 3-6, 6-7 (5), 6-0, 6-2 i 3-0.

Malauradament, la jornada ha posat fi al camí els dos únics catalans del quadre. El mataroní Albert Ramos ha cedit contra l’agressivitat –44 cops guanyadors per 29 del catlà– i la potent dreta de l’hongarès Marton Fucsovics per 6-3, 6-4, 6-7 (5) i 6-3. Marcel Granollers, per la seva banda, ha cedit contra el romanès Marius Copil per 6-3, 6-4 i 6-4. L’efectivitat del seu rival aprofitant les pilotes d trencament (4/4) ha estat un dels factors clau de la seva derrota en un partit en què només ha pogut trencar un cop el servei (1/5) en el segon set.

Serena Williams ha apallissat sense pietat l’alemanya de 26 anys Tatiana Maria en el seu debut. La set cops campiona li ha endossat un 9-0 de sortida a la seva abnegada rival que ha sentenciat el partit. Williams s’enfrontarà a la canadenca Eugenie Bouchard.

La primera cap de sèrie i número de la WTA, la romanesa Simona Halep, en canvi, ha tingut una feinada davant de la tennista d’Estònia Kaia Kanepi per 6-7 (2), 6-4 i 6-2. La seva pròxima rival serà la nord-americana de 20 anys Sofia Kenin. L’agressivitat de la japonesa Naomi Osaka li ha evitat complicacions contra la polonesa Magda Linette: 6-4 i 6-2. Se les haurà contra l’eslovena de 21 anys Tamara Zidansek. Les jugadores formades a Catalunya també han tingut una jornada reeixida. Garbiñe Muguruza, doble campiona de Grand Slam nascuda a Caracas, s’ha desfet de la perillosa xinesa Saisai Zheng per 6-2 i 6-3, mentre que la canària Carla Suárez ha derrotat la francesa de 17 anys procedent de la prèvia Clara Burel per 7-5 i 6-2. Muguruza tindrà una rival molt dura en el seu segon partit, la britànica Johanna Konta. Suárez se ls haurà amb una altra representant de la generació precoç que intenta assaltar el tennis femení i que mira d’alçar la veu a Melbourne: la ucraïnesa de 18 anys Dayana Yastremska.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)