Natació

Belmonte, a punt de reaparèixer

Natació. Després de renunciar a les principals cites de l’any passat, la badalonina tornarà a la competició coincidint amb el campionat de Catalunya Open, que des de demà fins diumenge es disputa a les instal·lacions del CN Terrassa

Després de renunciar a l’europeu de Glasgow i al mundial de piscina curta de Hangzhou –les dues principals competicions de la natació internacional del 2018– per problemes de vertigen, Mireia Belmonte reapareixerà en competició coincidint amb el campionat de Catalunya Open que es disputarà des de demà fins diumenge a les instal·lacions del CN Terrassa. “Aquesta temporada encara no havíem gaudit de la Mireia Belmonte. Aquí tindrà la seva reaparició i un dels motius és el de poder nedar les proves de fons del campionat Open, que són els 400, els 800 i els 1.500 m lliure; a banda d’acabar l’últim dia amb els 3.000 metres”, va explicar ahir José Antonio del Castillo, director tècnic de la Federació Catalana de Natació, durant la presentació del campionat. I és que enguany la jornada de diumenge es clourà amb la disputa del campionat català de fons indoor, que inclou la prova de 2.000 metres i la ja esmentada de 3.000 metres.

A banda de Belmonte, els principals referents de la natació catalana i estatal –Jessica Vall, Marina Garcia, Àfrica Zamorano, Lidón Muñoz o Marc Sánchez– també hi seran presents. Pel que fa a la participació internacional, destaca la presència de la nedadora escocesa Hannah Miley, tres cops olímpica i medallista mundial i europea en la modalitat d’estils.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany serà que les sèries eliminatòries es nedaran a la tarda, mentre que les finals es disputaran en les sessions matinals. Un canvi motivat per l’actual moment de gran càrrega física pensant en les competicions de la primavera. “Per als nedadors de nivell internacional és un bon assaig perquè normalment la posada en marxa ja és al matí i amb aquest canvi provoques que hi hagi aquesta activació pel fet de nedar una final”, va indicar Del Castillo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)