Handbol

VICTOR TOMÀS

JUGADOR DE LA SELECCIÓ CATALANA D’HANDBOL

“Estic molt desencantat”

“Tinc les meves opinions, però n’estic fart, del conte de la marmota. Hem normalitzat coses que no haurien de ser”

“Sempre és il·lusionant vestir la samarreta de la selecció i ho faig amb molt orgull”

víctor Tomàs (Barcelona, 15 de febrer de 1985) és tal com raja. Segueix ferm en les seves opinions i conviccions polítiques però reconeix que n’està molt fart, de sentir cada dia el conte de la marmota i que res canviï. Abans del partit que disputarà demà amb la selecció catalana a Granollers, parla amb L’Esportiu i repassa el moment del país i del Barça.

Per allò de matar el cuc de la competició mentre dura el mundial podrà jugar diumenge amb la selecció catalana.
És molt especial i un plaer. I ho faig amb orgull. Si és, a més, per una bona causa com la lluita contra l’Alzheimer, encara més.
Li sap greu que amb la quantitat de jugadors que podrien jugar només n’hi hagi dos de professionals?
És una pena que hi hagi jugadors catalans d’alt nivell que no hi puguin ser perquè llavors agafaria un caire més mediàtic i seria positiu. Però, el tema que sigui solidari li dona un punt més de sentiment. Hi ha jugadors importants que estan a molts quilòmetres d’aquí, que ja s’entrenen amb els seus equips i que fer un desplaçament llarg els costa.
Com es pren aquestes cites un jugador?
Jo intento i espero passar-m’ho bé. Que ningú es lesioni i que la gent gaudeixi. Intentarem transmetre bona sintonia i passar una bona estona.
En aquesta edició, com ja va passar l’any passat, hi ha lloc per a la solidaritat i per a l’aspecte esportiu. On queda la reivindicació política?
Les seleccions, vulguis o no vulguis, sempre tenen un punt de reivindicació. Aquesta convocatòria no ho busca perquè busca ajudar en una causa solidària. Que hi hagi un partit de la selecció catalana sempre du implícit que hi hagi molta gent que s’ho prengui com una reivindicació política. És clar que és complicat abstreure-se’n perquè vivim un moment en què és complicat desvincular-ho, però no hem d’anar per aquí. Si juguéssim contra una selecció internacional i amb jugadors del màxim nivell es podria veure com que la selecció catalana pot competir al màxim nivell. Però aquest partit no va per aquesta línia.
Com està vivint el que ha passat en les darreres setmanes?
Si et soc sincer, estic indignat amb moltes coses que passen i que es veuen però també estic molt cansat de veure el dia de la marmota, que sempre passi el mateix. Cada dia segueixo menys les notícies diàries i els esdeveniments. Ja no em sorprèn res. Hem arribat a un moment en què hem normalitzat coses que no ho haurien de ser. Coses molt greus. És preocupant. Segueixo tenint les meves opinions, però estic molt desencantat amb tot plegat.
Li va agradar el gest de Josep Maria Bartomeu visitant els presos polítics?
Em vaig sentir representat pel president i em sembla un molt bon gest. Donar suport a una gent que, siguis independentista o no, està patint una cosa que no s’aguanta per enlloc és de sentit comú. Gent que està en presó preventiva abans de judici, vagues de fam... tot plegat no s’aguanta per enlloc.
Canvio de tema. N’està satisfet, de l’inici de curs del Barça?
M’hauria agradat que no hi hagués hagut aturada. Anàvem amb una embranzida molt bona, l’equip se sentia molt bé, havíem agafat confiança guanyant partits importants fora de casa i contra equips potents.I hem fet un salt de qualitat important després de canviar la manera de jugar. Les lesions ens han respectat... Només ens queda mantenir la solidesa i ser més regulars. Que en els partits que se’ns pressuposa que hem de guanyar fàcil oferim la mateixa imatge que hem ofert en la Champions.
Ha costat aquesta adaptació a la nova manera de jugar?
Crec que tothom s’ha adaptat molt bé. L’equip està cohesionat. A la nova velocitat de joc, no tant de sistema. Sempre s’ha treballat en la línia de donar molt ritme al nostre handbol i d’esprémer el rival físicament. I els fitxatges, per l’aportació que han tingut, han demostrat que s’han adaptats.
Va ser molt crític amb vostè mateix en finalitzar el curs passat. Com es troba?
Content. Crec que estic oferint un bon rendiment dins la pista i aportant molt a fora.
Quan veu jugar els seus companys el mundial, què pensa?
No els he vist. Em fa mal. Soc sincer amb mi mateix. Mostrar les teves debilitats és un signe de caràcter. Veure el mundial em fa mal perquè no hi soc. I no vull estar de mal humor ni angoixat. No se’m posa bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)