Patinatge

Un mundial de proximitat

Patinatge artístic. El campionat gironí de Xous obre aquest diumenge una temporada que té el seu colofó en els World Roller Games de Barcelona

El pavelló de Fontajau torna a ser aquest diumenge el marc del particular campionat del món de patinatge artístic per a grups de xou en què s’ha convertit el Territorial de Girona. Sobretot des que en l’hegemonia global del CPA Olot –12 títols mundials en el seu palmarès– en la modalitat de grups grans s’ha vist discutida pel CEPA Girona, subcampió del món les dues últimes edicions i campió estatal el 2018, trencant la ratxa de les garrotxines. Després, les gironines van quedar fora del podi en l’europeu a Lleida en una competició en què l’Olot es rescabalava amb el seu tretzè títol continental.

La competició més propera té, a més, l’al·licient de ser la primera en què les coreografies es defensen amb públic, un any després que els seus creadors les hagin ideat. En aquest cas seran La font del desitjos de Ricard Planiol i Bacterium de Nuri Soler. Que a l’estiu hi hagi el campionat del món inclòs en els World Roller Games de Barcelona afegeix transcendència a la temporada que comença aquest cap de setmana al recinte gironí.

El CPA Olot serà el darrer a actuar segons va determinar el sorteig. Ho farà el seu primer equip, després de l’Olot B i amb el Girona tercer. Les olotines acrediten disset títols en 18 edicions del campionat territorial, des del qual els equips accedeixen al campionat de Catalunya del mes que ve a Reus (16 i 17 de febrer).

Els altres clubs gironins, com ara Bescanó, Guixolenc o Maçanet, s’han fet un lloc els darrers anys en les competicions internacionals, també, en les altres categories. Fa dos anys, les maçanetenques van guanyar els tres títols a l’Estat i van pujar al podi europeu i mundial, i, el 2018, van ser quartes en el campionat del món en la seva segona presència.

Grups júniors 16.30 - 17.40 h
Quartets juvenils 17.40 - 17.47 h
Quartets sénior 17.47 - 18.10 h
Descans 18.10 - 18.30h
Grups petits 18.30 - 19.15 h
Grups grans 19.15 - 20.15 h
Entrega trofeus i medalles 20.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)