Profitosa estrena europea

Waterpolo. La primera jornada de la fase de grups de l’Eurolliga femenina se salda amb un triomf del CN Sant Andreu molt valuós per assolir l’accés als quarts, mentre que el CN Sabadell exhibeix múscul

Sant ANDREU 8 BVSC ZUGLO 7

CN SANT ANDREU:M.E. Sánchez, Peña, Gual (1), Luque, Morell (1), Ariño (1), Jackovic, Sleeking (2), Palacio, Keuning (2), Crespí (1), Sánchez i Nieto..BVSC ZUGLO:Toth, Illes, K. Farkas, Gyongyossy (3), Takacs (1), T, Karkas (1), Utassy (1), Leimeter, Kuna, Kele, Varga, Mate (1) i Doroszlai..PARCIALS:2-1, 2-2, 0-1 i 4-3.ÀRBITRES:Markopoulou (Grècia) i Andjelic (Sèrbia). Van eliminar per tres exclusions Illes (BVSC Zuglo).

CN SABADELL 24 kosice 4

CN SABADELL:Laura Ester, M. Ortiz, Espar (3), B. Ortiz (4), G. Farré (2),Steffens, Cordobés (1), Maica García (7), Forca (3), Neushul, Domènech, Leiton (4) i A. Farre.KOSICE:Horvathova, Vomastkova (3), Kurukova (1), Sinka, Vida, Strompova, Miklos Tothova, Kotelesova, Wiecec i Fristikova.PARCIALS:9-0, 5-1, 5-1 i 5-2.ÀRBITRES:Goncharenko (Ucraïna) i Copic (Croàcia) .

Avui

Kirixi-Leiden (10.00 h); Mladost-BVSC Zuglo (12.00 h); Sant Andreu-Leiden (18.30 h); BVSC Zuglo-Kirixi (20.30 h)

Avui:

Rapallo-C-N Sabadell (10.00 h) Dunaujvaros-Vouliagmeni; Sabadell-Dunaujvaros (18.00 h); Vouliagmeni-Kosice;

La jornada inaugural de la primera fase de l’Eurolliga femenina va ser ben positiva per als dos equips catalans que van entrar en competició. El CN Sant Andreu, que és l’amfitrió del grup A, va sumar un ajustat però valuosíssim triomf (8-7) contra el BVSC Zuglo de Budapest, un rival directe en la lluita per ocupar una de les dues primeres places del grup, que són les que donen accés a l’eliminatòria de quarts. A Kosice, seu del grup B, el CN Sabadell va escombrar el conjunt local, tal com van reflectir els vint gols de diferència que va registrar el marcador final (24-4). Per a les sabadellenques, el duel va servir com a escalfament de cara a l’exigent jornada d’avui, en la qual tenen dos compromisos exigents, al matí contra el Rapallo i a la tarda contra el Dunaujvaros. Per la seva banda, el Sant Andreu pot consolidar les aspiracions a accedir als quarts si aquesta tarda s’imposa al Leiden holandès (18.30 h, Esport3). Avui també entra en competició La Sirena CN Mataró, que s’enfronta al poderós Olympiacòs en el grup C, que es celebra a Pàdua.

Emoció a Sant Andreu

Conscients de la transcendència del partit contra el BVSC Zuglo, el CN Sant Andreu va fer un partit notable en defensa, mentre que en atac va reaccionar a temps per superar la sequera golejadora que va arrossegar durant molts minuts. Això va fer que d’un 4-1 registrat en el segon quart es passés al 4-4 quan s’enfilava l’últim. Dos gols consecutius a càrrec de Morell i Keuning van permetre recuperar la iniciativa en el marcador (6-4), i posteriorment l’avantatge augmentaria fins als tres gols (8-5) a dos minuts i mig del final. Tot i això, encara va ser necessari un darrer esforç per no deixar escapar els tres punts. I és que el rival va tornar a ajustar el marcador fins al 8-7. Les hongareses van arribar a disposar d’un atac amb superioritat per forçar l’empat, però novament la defensa del CN Sant Andreu va respondre a l’hora de neutralitzar el perill.

Molt més còmoda va ser l’estrena europea del CN Sabadell. El conjunt vallesà, que torna a ser un dels clars aspirants al títol continental, ja va endossar al Kosice un 9-0 en el primer quart. La golejada arribaria fins al 24-4, amb Maica García com a màxima artillera (7 gols).