El Sabadell, primer de grup i el Mataró, eliminat de l’Eurolliga

El CN Sabadell Astralpool ha certificat el primer lloc del grup B de la primera fase de l’Eurolliga femenina de waterpolo imposant-se al Vouliagmeni per 7-12 (parcials de 2-3, 2--5, 2-2 i 1-2). Una posició que reflecteix el potencial de les jugadores dirigides per David Palma i que propicia un rival més assequible de cara a la propera eliminatòria de quarts de final. Tot i encaixar un 2-0 inicial, les vallesanes han reaccionat a temps per capgirar la dinàmica del joc i arribar al descans ja amb avantatge (4-8). Una renda que han sabut administrar fins a la botzina final. Maica Garcia, autora de cinc gols, ha estat la màxima realitzadora del Sabadell.

Per la seva part, el CN Sant Andreu, ha encaixat una clara derrota contra el poderós Kirixi (6-15), que certifica a l’equip rus com a primer del grup A, que es disputa a la Piscina Pere Serrat. Les andreuenques, que també accediran a quarts com a virtuals segones classificades, no han pogut mantenir el ritme de les vigents campiones d’Europa, tot i que en el tercer quart han arribat a acostar-se fins els dos gols (5-7). Tot i això, les de Javier Aznar han pagat l’esforç i el Kirixi ha acabat per escapar-se en el marcador amb un parcial de 0-6 en l’últim quart.

Qui ja no té opcions d’accedir als quarts de la màxima competició continental és La Sirena Mataró després de perdre aquesta tarda contra el Padova, amfitrió del grup C, per 11-7 (4-1, 1-3, 3-1 i 3-2). El conjunt maresmenc, que en la jornada de divendres també van cedir contra l’Olimpyakòs, ha hagut d’anar a remolc a causa d’un fluix inici, que ha permès al Padova agafar tres gols de renda (4-1). La reacció catalana ha arribat en el segon quart per tal d’arribar al descans amb un ajustat 5-4. Tot i això, l’equip amfitrió ha recuperat el domini a partir del tercer quart, escapant-se definitivament en el marcador.