Waterpolo

La persistència té premi

Waterpolo. L’accés per primer cop del CN Sant Andreu a l’eliminatòria dels quarts de l’eurolliga femenina reflecteix la progressió que ha mantingut l’equip les darreres temporades

El CN Sant Andreu s’enfrontarà a l’Olympiacòs en l’eliminatòria dels quarts de l’eurolliga femenina. Així ho va establir el sorteig celebrat ahir, en el qual per primer cop hi havia l’equip andreuenc entre els vuit implicats. Una fita que té en la insistència un dels pilars principals. I és que, després de quedar a les portes en les tres temporades anteriors, ha estat en la quarta quan s’ha superat el llistó després de tancar la primera fase com a segon del grup A, organitzat la passada setmana a la piscina Pere Serrat.

“Tot i que els primers anys va ser complicat, el club sempre ha fet una aposta per la competició europea i podem estar molts satisfets perquè la insistència ens ha permès progressar i classificar-nos per als quarts”, comentava ahir Javier Aznar, que en els darrers cinc anys ha conduit des de la banqueta l’evolució d’un equip que a hores d’ara és el que més a prop és del poderós CN Sabadell Astralpool dins la competició catalana i estatal. Aznar destaca la importància que ha tingut el bagatge adquirit aquests anys competint a Europa per fer créixer el grup, que disposa de joves valors del waterpolo femení català com Paula Crespí, Sílvia Morell i Ruth Ariño: “És evident que l’equip ha crescut en global, tant les jugadores com jo mateix. Tots hem aprés com afrontar aquest tipus de competicions amb partits molt continus i de gran exigència.”

Per a aquest curs, la plantilla andreuenca s’ha reforçat amb l’arribada de Pili Peña, Anna Gual i l’holandesa Martjee Keuning. “És tracta de tres incorporacions importants”, destaca Aznar, que hi afegeix: “Amb la Pili és evident que tenim una jugadora molt experimentada, que sap perfectament com actuar en moments determinants d’un partit. L’Anna només té vint anys, però ja ha jugat a l’estranger, amb el bagatge que això aporta. I la Martjee ens dona una polivalència i una capacitat de lluita molt valuosa.” Tot plegat, sense oblidar altres jugadores destacades, com la portera Maria Elena Sánchez, l’holandesa Briggite Sleeking i la nord-americana Danijela Jackovic.

Ara, l’Olympiacòs

A l’hora d’enfocar l’eliminatòria dels quarts contra l’Olympiacòs, un del clubs històrics del waterpolo continental i que va liderar el seu grup en al primera fase, es valora positivament que el partit d’anada (23 de febrer) serà a casa. “Com que som novells en aquesta eliminatòria desitjava que el primer partit fos a casa perquè ens ajudarà a treure’ns els nervis i la tensió del viatge”, aprecia Aznar, que confia a mantenir l’eliminatòria oberta per a la tornada al Pireu (9 de març). En cas de quedar eliminat, l’equip passaria a disputar la final a quatre del segon torneig continental, la copa LEN. “Tenim claríssim que competirem per superar els quarts, tot i que també sabem que serà complicat perquè juguem contra un equipàs. Si continuem a l’Eurolliga, perfecte, i si anem a la final a quatre de la LEN també toparem amb un nivell alt perquè cada vegada hi ha menys diferències entre els principals equip”, conclou Aznar.

LA VALORACIÓ

L’equip ha crescut, tant les jugadores com jo mateix. Hem aprés com afrontar aquesta competició
Javier Aznar
TÈCNIC DEL CN SANT ANDREU

El CN Sabadell toparà amb l’Orizzonte

El CN Sabadell Astralpool s’enfrontarà a l’Orizzonte Catània, vuit cops campió d’Europa, en els quarts de l’eurolliga femenina. Es tracta d’un vell conegut de les vallesanes, que van guanyar el seu primer títol continental imposant-se al club sicilià en la final del 2011. En la primera fase, l’Orizzonte va ser segon del grup D –rere l’UVSE Budapest–, mentre que el Sabadell va acabar com líder invicte del B. El partit d’anada es disputarà a Catània el dia 23 de febrer i la tornada tindrà lloc a la piscina de Can Llong el 9 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)