Waterpolo

El Sabadell, favorit habitual

Waterpolo. El conjunt vallesà presenta aspiracions sòlides per revalidar la copa de la Reina, que arrenca avui al CN Sant Feliu. Els pronòstics apunten cap a una final contra el CN Sant Andreu

El paper de favorit de l’Astralpool CN Sabadell és el denominador comú a l’hora d’analitzar la copa de la Reina de waterpolo, que arrenca avui a les instal·lacions del CN Sant Feliu. Invicte després d’onze jornades de lliga i amb una mitjana golejadora de 18 gols per partit, l’equip dirigit per David Palma fa temps que és l’equip dominador de la competició estatal. Aquesta vegada aspira a aixecar la tercera copa consecutiva i la quinzena del seu palmarès.

“Per guanyar has de fer un partit de deu i elles estar entre el cinc i el sis”, comenta Javier Aznar, tècnic del CN Sant Andreu, a hores d’ara l’equip amb més possibilitats de buscar les pessigolles al Sabadell. De fet, els pronòstics assenyalen cap a una final entre vallesanes i andreuenques, que transiten pel cantó diferent del quadre.

Aznar admet que el sorteig va ser força favorable per al CN Sant Andreu ja que, a banda del Sabadell, el Mediterrani i La Sirena CN Mataró –tercer i quart en la lliga, respectivament– també van per l’altre costat del quadre. “Però també és perillós pensar que ho tenim fet, això d’arribar a la final. Cal treballar des de l’inici i jugar amb molta serietat”, subratlla el tècnic del conjunt andreuenc, que s’estrena en els quarts contra l’equip amfitrió, el CN Sant Feliu. Més enllà del rival, que és setè en la lliga, el principal hàndicap d’Aznar és la baixa per lesió de la portera titular, Maria Elena Sánchez. El seu lloc l’ocuparà Paula Nieto, que també arrossega algunes molèsties en un turmell.

Per la seva part, el CN Sabadell té una estrena més exigent ja que topa amb el CN Mataró, l’últim rival capaç d’arrabassar a les vallesanes un títol estatal, coincidint amb la final de la copa del 2016. “Soc d’aquells entrenadors que quan comença la competició prefereixen un nivell d’exigència alt perquè t’ajuda a estar més rodat si arribes a la final”, comenta Palma, que també indica que les menors dimensions de joc de la piscina del CN Sant Feliu poden condicionar: “Pot ser més fàcil contenir la Maica [García] i la Paula [Leitón] a la boia, on tenim un joc fort. I el llançament exterior també serà de més a prop de la porteria.”

El duel entre el CN Terrassa i el Mediterrani enceta la jornada de quarts, que també inclou el partit entre el Saragossa –l’únic equip no català participant– i el Rubí.

Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Quarts (avui)
Q1 Terrassa - Mediterrani 15.00 h
Q2 Sabadell - Mataró 16.35 h
Q3 Saragossa - Rubí 18.10 h
Q4 Sant Feliu - Sant Andreu 19.45 h
Semifinals (demà)
Vencedor Q1 - vencedor Q2 11.30 h
Vencedor Q3 - vencedor Q4 13.00 h
Final (diumenge)
13.00 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)