Waterpolo

El Barceloneta concentra el paper de favorit

Waterpolo. El club mariner, que persegueix el setè trofeu de copa consecutiu, obre el foc contra el CN Terrassa, finalista en l’última edició

Tres setmanes enrere, coincidint amb el sorteig de la copa, el tècnic del CN Terrassa, Dídac Cobacho, es mostrava resignat pel fet d’haver quedat emparellat en els quarts contra l’Atlètic Barceloneta, clar dominador del waterpolo català i estatal durant l’última dècada. “No negarem que ens fa una mica de ràbia haver de trobar-nos amb el Barceloneta ja en els quarts, no hem tingut sort amb els sortejos, ni a Europa ni en la copa”, reiterava ahir Cobacho, conscient del “desafiament” que suposa topar amb l’equip mariner, que presenta els majors arguments per sumar el setè títol de copa consecutiu i el quinzè en el palmarès.

Precisament el duel entre el Barceloneta i el Terrassa (13.15 h)destaca en la primera jornada del torneig, que es disputa des d’avui i fins diumenge a les instal·lacions del CN Mataró. De fet, s’enfronten el primer i el segon classificat de la lliga, que ja van protagonitzar la final en l’edició de l’any passat a Tenerife. Llavors, el mariners es van imposar per 13-8. Chus Martín és conscient de la superioritat de la plantilla que dirigeix a les competicions estatals, però adverteix que això implica confirmar-ho dins l’aigua. “Pel nostre cap només passa fer tres bons partits i jugar cada dia al 100%”, comenta.

Pel mateix cantó del quadre viatja el CN Barcelona Vista –tercer en la lliga–, que parteix amb les màximes expectatives de superar el Real Canoe, vuitè i l’únic equip no català present en la copa.

Molt més incerts es presenten els dos partits que completen els quarts. De fet, en l’últim partit de la jornada (17.15 h) s’enfronten el Mataró Quadis i el Sant Andreu, cinquè i sisè a la taula de la lliga, respectivament. Tot just fa quinze dies que tots dos conjunts van topar en el campionat, amb triomf ajustat per als andreuencs (9-11). “Vam fer un partit fluix per diferents variants. Ara toca corregir aquells errors”, explica el tècnic de l’equip amfitrió, Beto Fernàndez, que confia que la motivació extra que suposa jugar a casa els pugui impulsar cap a la final.

També es presenta obert el Mediterrani-Astralpool Sabadell. Els de Sants, quarts a la taula, s’han mostrat més regulars que els vallesans (setens), que han anat creixent al llarg del curs.

LA PRÈVIA

Soc conscient que tenim la millor plantilla i possibilitats clares al títol, però cal confirma-ho
Chus Martín
TÈCNIC DEL BARCELONETA
Com a equip amfitrió tenim l’ambició de fer un bon paper i competir al 100%
Beto Fernàndez
TÈCNIC DEL CN MATARÓ QUADIS
Ens fa una mica de ràbia topar amb el Barceloneta ja en els quarts, però estem a punt per al desafiament
Dídac Cobacho
Tècnic del CN Terrassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)