Futbol sala

“No serà definitiu”

Futbol sala. Tot i que un triomf del Barça avui (13.15 h, Esport 3) a Múrcia deixaria encarrilada la primera plaça de la lliga, el vestidor blaugrana no fa volar coloms

La darrera visita de Juanjo Angosto a Múrcia va ser de traca i mocador. A la casa on va créixer i on se li va donar l’oportunitat de ser professional als 16 anys, l’actual porter del Barça va coronar-se davant d’amics i familiars que el van a veure quan visita el Palau d’Esports. Va fer un partit memorable, va aturar tres penals i va segellar el bitllet per a la final a quatre de la copa del Rei marcant el darrer llançament. El porter murcià, poc amic dels micròfons i les fotografies, treia importància a la fita però els seus companys sabien que havia estat el gran artífex d’aquella classificació.

Juanjo està fent uns primers mesos de temporada excel·lents. Després de la retirada sobtada de Paco Sedano, ha fet un pas endavant important i està sent un dels grans pilars del bon moment del Barça. “No em vaig treure cap llosa de sobre ni crec que hagi millorat el nivell dels altres dos anys, però és veritat que jugar els partits grans i els minuts importants et fa agafar una confiança i una seguretat que potser no tenia quan compartia porteria amb el Paco”, considera. Per al gran referent de la porteria blaugrana de la darrera dècada, Juanjo només té paraules d’elogi. Han compartit èpoques en la selecció espanyola, però els dos anys a Barcelona els ha unit: “Tenim situacions personals similars, i això ens ha permès compartir idees, pensaments i anècdotes. N’he après molt, d’ell. Tant a dins com a fora de la pista. És un paio humil, i ho valoro molt”, considera Juanjo. El murcià, que ha passat pels tres grans equips del futbol sala estatal, també va compartir porteria en l’Inter amb Luis Amado. “He hagut de competir amb els millors, i això m’ha fet créixer. Saber que quan tenia l’oportunitat l’havia d’aprofitar”, relata.

Des que va debutar amb 16 anys amb El Pozo, Juanjo destaca que ha adquirit una maduresa que el fa molt millor porter. “Sembla una bajanada, però ara jugo pensant, i això em fa millorar en situació, col·locació, intuïció…”, analitza el porter murcià, que té una estima especial per Marcus Vinicius da Silva Bianchi, més conegut en el món del futbol sala com Guiaba: “Era un entrenador de porters sensacional. Ell és una de les persones responsables que estigui on estic”, comenta. “També vaig aprendre molt de Duda, que tenia un caràcter molt especial, i la gent només es queda amb això; però era un gran entrenador”, afegeix.

Una final?

Quan l’entrenador brasiler el va cridar perquè debutés, Juanjo es va posar vermell com un tomàquet. Ara, als 33 anys, assegura que continua sent tímid però inevitablement ha hagut d’aprendre a conviure amb el protagonisme. Assegura també que li costa aixecar-se i trobar la motivació per entrenar-se, però el seu gen competitiu i les ganes de títols el duen a tot arreu: “Tinc una espina amb la Champions i no em vull retirar sense guanyar-la”, comenta. De moment, l’equip està on volia, a la final a quatre, i avui (13.15 h, Esport 3) el Barça té l’oportunitat d’encarrilar el segon gran objectiu de la temporada: ser campió de la lliga regular. “Guanyar ens situaria amb set punts de diferència, però no seria definitiu”, comenta Juanjo. Seria, però, un pas de gegant per a un equip que té sota els pals una assegurança com és Juanjo Angosto, que avui torna a la casa que el va veure créixer.

L’Industrias estrena Badalona

El conjunt colomenc disputa avui (18 h, Esport 3) el primer partit a l’Olímpic de Badalona. Contra el Xota, l’Industrias estrena el feu que l’ acollirà mentre durin les obres del Pavelló Nou de Santa Coloma. Els homes d’Óscar Redondo, que estan fent una temporada irregular, necessiten fer un fortí de la pista badalonina si volen mirar cap a les posicions de play-off. Els colomencs estan a nou punts de la línia que marca el vuitè classificat, el Peníscola, i en queden 27 per disputar. L’últim tren passa per Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)