Esquí

Puente, 41è en l’eslàlom

Esquí alpí. Quim Salarich cau en la primera mànega i Marcel Hirscher salva l’honor d’Àustria amb l’or en la prova que tenca el mundial d’Are

Àlex Puente va tancar la seva participació en el mundial d’esquí alpí d’Are, el primer que disputa, amb la 41a posició en l’eslàlom. En la mateixa prova, guanyada per l’austríac Marcel Hirscher, va participar també Quim Salarich, però l’osonenc va tenir una caiguda en la primera mànega i ja no es va classificar per a la segona.

Puente s’havia estrenat en competició en el gegant de divendres, però no va poder accedir a la segona mànega. L’endemà, va superar la qualificació per a l’eslàlom, la prova més tècnica i l’última del calendari del mundial. L’aranès va sortir amb el dorsal 55 i es va classificar en el 38è lloc (1:07.38) de la primera mànega, d’un total de cent esquiadors. El resultat li donava el bitllet per a la segona mànega. Puente va caure cinc llocs en aquesta baixada (43è, 1:15.80), i la suma dels dos resultats (2:23.18) el deixava en la 41a posició final.

Quim Salarich, que havia accedit directament a la cursa per les medalles, no va tenir la possibilitat de classificar-se per a la segona mànega a causa d’una caiguda en la primera. Aquest era el tercer mundial que disputava l’esquiador de Malla. En els de Saint Moritz (2017) i Vail (2015), havia acabat 25è i 30è, respectivament, de la mateixa especialitat.

La prova va tenir com a vencedor l’esquiador que sortia com a gran favorit, Marcel Hirscher. Amb un resultat estratosfèric en la primera mànega (1:00.60), va aconseguir obrir forat respecte dels seus rivals i, tot i que només va ser 25è en la segona baixada (1:05.26), en va fer prou per endur-se el seu cinquè títol mundial, tercer de l’especialitat, amb un total de 2:05.86. Hirscher va liderar un triplet íntegrament austríac, ja que al podi el van acompanyar els seus compatriotes Michael Matt (+0.65) i Marco Schwarz (+0.76). Aquesta medalla d’or va salvar l’honor de la seva delegació, que històricament ha estat la més potent del món en l’esquí alpí. Els esquiadors austríacs havien guanyat, fins ahir, cinc medalles a Are, però encara cap d’or.

El mundial ha tingut dues grans protagonistes, i totes dues nord-americanes. Una d’elles, Mikaela Shiffrin, que ha estat l’esquiadora més llorejada de la competició, amb dos ors i un bronze. L’altra, Lindsey Vonn, que es va retirar amb un bronze en el descens.

Eslàlom M
1r Marcel Hirscher (Àustria) 2:05.86
2n Michael Matt (Àustria) a 0.65
3r Marco Schwarz (Àustria) a 0.76
4t Alexis Pinturault (França) a 0.93
5è R. Zenhaeusern (Suïssa) a 0.96
6è Manuel Feller (Àustria) a 1.04
41è Àlex Puente (Catalunya) a 17.32
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)