Més esport

El TAS dona la raó al català Pere Hernández

Pàdel. Resol que el van fer fora de manera il·lícita de la vicepresidència de la FIP, arran de la pressió del president de la federació espanyola

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha donat la raó al directiu català Pere Hernández i ha resol la nul·litat de l’assemblea de la Federació Internacional de Pàdel en la qual el van destituir del càrrec de vicepresident arran de les pressions del president de la federació espanyola Alfredo Garbisu. Hernández, vigent president de la federació catalana, va participar i va aparèixer en la foto de l’assemblea del Comitè Olímpic Català del 5 de setembre de 2017. Garbisu, enfurismat, el va fer fora de la junta directiva de la federació espanyola, es va inventar una sanció que mai no va existir i va pressionar amb èxit perquè el fulminessin en la internacional. El llavors president dela FIP, l’italià Daniel Patti, es va plegar davant les pressions de la federació espanyola, la més forta del món en un esport, però, en què el 25 per cent de le seves llicències, pels volts d’unes 19.000, són ni més ni menys que catalanes. De fet, Hernández i un grup d’assembleistes de la federació espanyola –25 sobre 60– van impulsar una moció de censura a Garbisu que no va prosperar i ara han sol·licitat la celebració d’una assemblea extraordinària que reitera “el malestar d’una bona part del pàdel” en vers la seva gestió.

Hernández va participar ahir en la presentació del català per equips que es jugarà al Club Tennis Tarragona. tot just quan acabava de rebre la gran notícia: “El meu advocat m’ho ha comunicat fa un parell d’hores. M’ha dit que el TAS ha estimat la meva denúncia i que la resolució estableix que es declara la nul·litat del cessament com a vicepresident de la FIP del passat 3 d’abril. La resolució també estableix que la FIP ha de fer front a totes les despeses del procediment. El temps m’ha donat la raó i s’ha restablert la veritat.” La FIP ha canviat de president –ara el màxim dirigent és l’italià Luigi Carraro– i en el nou escenari Hernández encara no sap si la nul·litat implicarà la restitució del càrrec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)