Atletisme

Abraham Kiptum no descarta baixar de l’hora a Granollers

Atletisme. El fondista kenyà, recordista mundial amb 58:18, és el cap de cartell de la mitja marató i podria trencar la barrera dels 60 minuts si les condicions l’acompanyen i els rivals, Soi i Mekonen, el tiben fins al final

Els organitzadors de la mitja marató de Granollers han apostat pel flamant recordista mundial, el kenyà Abraham Kikptum (58:18), per intentar trencar la barrera de l’hora en el circuit que demà tornarà a transitar per la capital vallesana, les Franqueses i la Garriga. En les més de tres dècades de la prova només ho ha pogut aconseguir el malaguanyat Samuel Wanjiru (59:26) en l’edició del 2008. En tot cas, l’atleta ha estat enigmàtic sobre la possibilitat de baixar de l’hora: “Potser, si. El circuit m’agrada, tot i que m’estic preparant per la marató de Londres, on coincidiré amb el recordista mundial Eliud Kipchoge i on intentaré baixar de 2h03.”

Entre els rivals de Kiptum a Granollers destaca la presència de l’etíop Teshome Mekonen (1h00:02), tercer en la mitja marató de Nova York del 2017, el kenyà Edwin Soi, tercer en els 5.000 m dels Jocs de Pequín, i el marroquí Ridouane Harroufi (1h01:54). Més enllà dels aspirants a baixar de l’hora, també pugnaran per les places d’honor el marroquí Mourad el Bannouri, campió català de cros, i l’incombustible Carles Castillejo, que a Barcelona va ser capaç de cobrir la distància en 1h03:58.

Entre les dones, destaca la participació de la badalonina Míriam Ortíz (1h14:51), la campiona i la subcampiona catalanes de la distància, Jennifer Spink i Bàrbara Ramon, i la campiona paralímpica de marató Elena Congost, que torna a la competició després de la maternitat. La prova també tindrà una important nòmina de corredors de l’equip britànic, tant en categoria masculina com femenina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)